Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona es lliuraran aquest dissabte 21 d’abril. Serà la primera vegada que aquest acte té lloc durant la primavera, en el marc de les activitats de Sant Jordi. Precisament el 23 d’abril Tarragona 2012 instal·larà una parada a la Rambla Nova, davant del Teatre Metropol, per donar informació de la Capitalitat i promoure dos nous projectes artístics impulsats per creadors tarragonins. D’aquesta manera, per Sant Jordi la ciutat es projectarà amb més potència dins dels territoris de parla i de cultura catalanes.

L’Ajuntament de Tarragona, organitzador dels Premis Literaris conjuntament amb Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, ha decidit enguany canviar la data de l’acte de lliurament i traslladar-lo de la tardor a la primavera. D’aquesta manera es vol evitar la coincidència amb la majoria de premis de la literatura catalana i aconseguir una major participació i ressò mediàtic.

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona acollirà aquest acte el dissabte 21 a les 18 h, que serà presidit per l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. Aquell dia es lliuraran els guardons dels tres premis convocats en aquesta edició:

  • Premi Tinet, de narrativa breu
  • Premi Vidal Alcover, de traducció
  • Premi Pin i Soler, de novel·la

L’acte també comptarà, com a novetat, amb la participació de l’escriptor i crític Jordi Llavina, que farà un balanç de l’any literari.

El lliurament dels Premis Literaris forma part de la trentena d’actes literaris que aquests dies tindran lloc a Tarragona al voltant de la diada de Sant Jordi, i que a Tarragona es presenten sota la marca Primavera Literària. Aquest conjunt d’activitats es pot consultar des de la nova pàgina web de la Unitat de Lletres de l’Ajuntament de Tarragona, http://lletres.tarragona.cat.

Un d’aquests actes serà la tradicional recepció als escriptors de les comarques de Tarragona, que enguany tindrà lloc el mateix dia de Sant Jordi a les 13.30 h al Teatre Metropol. La trobada comptarà amb la intervenció de l’escriptora Cinta Mulet, que donarà la seva visió personal de l’encontre.

Parada de Tarragona 2012
El dia de Sant Jordi, s’instal·larà una parada de Tarragona 2012 a la Rambla Nova, davant del Teatre Metropol, que servirà per donar informació sobre el projecte de la Capital de la Cultura Catalana i les accions que s’estan duent a terme. La parada mostrarà i inclourà els materials següents:

D’altra banda, a la parada també es podran adquirir materials relacionats amb dos nous projectes associats a la Capitalitat. Els diners recaptats serviran per tirar-los endavant: