BlocComerç

El Racó del Pagès o com passar de no voler a sentir parlar del camp a regentar un establiment de fruita i verdura

Noemí Castell i el seu marit José Luís van obrir fa disset anys aquesta botiga, que està ubicada a la Vall de l’Arrabassada
21/05/2020

“El meu marit és fill de pagès, però, de cap manera volia dedicar-se al camp, i aquí ens tens, regentant una fruiteria des de fa disset anys”. Aquesta és la carta de presentació de Noemí Castell, propietària i una de les cares més visibles de l’establiment El Racó del Pagès, ubicat a la Vall de l’Arrabassada.

Després de molts anys treballant en el muntatge d’hotels arreu de l’Estat i d’Europa, en José Luís Bachiller, marit de la Noemí, va patir una malaltia i va decidir que havia arribat el moment de fer un canvi de vida per dedicar-se a allò que sense havia rebutjat: el camp.

“Ens vam posar a buscar un terreny i, per començar a aprendre, vaig entrar a treballar en una fruiteria que hi havia a Boscos amb la fortuna que, al cap de quatre mesos, me la van traspassar”, recorda la Noemí. En aquell menut establiment de Boscos hi van estar durant cinc anys fins que se’ls va quedar petit. Va ser llavors quan van traslladar-se al local actual del carrer Mercè Rodoreda on hi treballen cinc persones.

El Racó del Pagès ven la fruita i la verdura que en José Luís conrea al seu tros, però també productes d’altres agricultors de proximitat del Pont d’Armentera, de Riudoms, de l’Aldea… “Tot el que nosaltres no tenim ho comprem a productors que ens garanteixen que treballen la terra de forma ecològica com nosaltres”, assegura Castell.

El repartiment a domicili ha arribat per quedar-se

Com a establiment inclòs dins de la categoria de comerç essencial durant l’estat d’alarma, la Noemí ha hagut de treballar moltes hores extra per poder arribar a tot el que li demanaven i també per ampliar el servei de repartiment a domicili.

“Abans del coronavirus podíem tenir, com a molt, deu comandes al dia i ara estem sobre les 25 o 30 diàries”, explica Castell que assegura que, per facilitar les coses, permeten als clients fer la comanda a través del whatsapp o pagar amb Bizum.

De fet, l’augment de comandes a domicili ha estat tan elevat, que es van veure obligats a modificar durant unes setmanes l’horari de la botiga per poder atendre la demanda. “Amb el canvi de fase ha baixat una mica la demanda i la gent torna a venir a la botiga, però la gent ens segueix encarregant que els ho portem a casa i crec que, a partir d’ara, això serà una nova constant”, assegura Noemí Castell.

A part de l’augment del repartiment a domicili, el confinament de la població també ha implicat un increment considerable de demanda de productes frescos i això s’ha notat en els preus d’algunes fruites i verdures. “El producte que conreem nosaltres l’hem pogut mantenir de preu, però, per exemple, ens vam trobar que els mangos havien passat de 6 a 9 € en 24 hores, per no parlar dels dies que no hi ha hagut oferta d’algun producte concret perquè s’havia esgotat”, explica Castell.

La fruita com a regal

A part de la innovació que apliquen regularment al camp i en les tècniques de conreu, Castell explica com, per una casualitat, la creació de cistelles de fruita és un dels seus serveis més exitosos dels darrers anys.

“Sempre que he tingut algun conegut malalt, li he preparat una cistella de fruita per animar-lo. Un dia en vaig portar a l’hospital i la gent em va començar a preguntar i, poc a poc, hem arribat on estem ara, quan el darrer Dia de la Mare en vam repartir més de 40”, assegura Castell, que també compten entre la seva clientela amb empreses que els demanden fruita tallada o caixes de fruita per tal que els seus treballadors tinguin fruita fresca a la seva disposició.

Aquest article forma part de la campanya ‘Som Comerç TGN’, que vol reforçar el vincle de la ciutadania amb el comerç de proximitat.

Text: Laia Díaz
Fotografies: Laia Díaz i cedides



1 Comentari

  1. Esteban
    22/05/2020 Respon

    Sin duda la mejor tienda de la ciudad, por calidad y trato.

Deixa un comentari