Un espai versàtil al pur centre de Tarragona, totalment llest per organitzar esdeveniments particulars i empresarials, així com un ampli ventall d’activitats. D’aquesta forma és com es pot definir la Casa Joan Miret. Ubicada a la Rambla Nova, actualment també és la seu de les oficines del grup AG Planning, l’empresa que a la vegada explota l’espai des de 2016.

“L’aposta del grup AG Planning sempre ha estat ressaltar el valor afegit de la història de la casa”, explica Marta Prats, subdirectora de l’empresa. Joan Miret i Terrada va ser el fundador de l’habitatge d’estil historicista. Un projecte emprenedor, iniciat el 1858. L’adquisició posterior d’un terreny va permetre que la casa disposés de jardí propi, d’aproximadament 1.000 metres quadrats. Els baixos van albergar empreses com ara els magatzems de La Tabacalera o les oficines del Gimnàstic de Tarragona, mentre que els pisos superiors allotjaren figures reconegudes com l’alcalde de la ciutat, Pere Lloret Ordeix, o la mateixa família De Muller. 

Curiosament, la casa es va idear mentre es projectava la pròpia Rambla Nova. Actualment, l’objectiu és preservar al màxim l’habitatge. En aquest sentit, fa uns anys la propietat va decidir rehabilitar l’immoble, intentant mantenir tot el seu fons històric. Això, per a Prats, es tracta “d’un valor afegit molt important”. A tall d’exemple, s’han mantingut les rajoles hidràuliques dels seus inicis.

Una sala preparada per una celebració a l’interior de la casa

“Feia falta un espai així al centre de la ciutat”, remarca la subdirectora d’AG Planning. L’acceptació va ser molt bona entre el teixit familiar i empresarial de Tarragona. Fins a l’arribada de l’era Covid, Prats expressa que “els resultats eren molt positius” amb l’organització de tota classe d’esdeveniments. Ara, la situació ha canviat, però continuen “satisfets amb el desenvolupament del projecte”. De fet, està previst, si la situació sanitària ho permet, que aquest febrer es reprenguin les activitats després d’un gener de pausa.

Un ampli nombre d’esdeveniments de tots els àmbits

Des de batejos, comunions o casaments fins a esdeveniments d’empresa, passant per presentacions corporatives o showcookings, entre molts d’altres. AG Planning ofereix un ampli nombre d’actes a l’interior de la Casa Joan Miret. Amb la finalitat “d’obrir la casa als tarragonins”, Prats valora el fet que qualsevol de les cinc sales de la casa “són polivalents, tant per muntar un casament com per adaptar-la a una conferència”. Així mateix, com a empresa pròpia, també organitzen esdeveniments, ja que “tenir el teu propi espai et dóna més facilitats”. També han fet una aposta per la cultura tarragonina. Ja fa uns anys que van de bracet amb el Festival REC i a les sales s’hi organitzen exposicions amb la finalitat de “mantenir la versatilitat”.

“Les previsions per al 2020 eren molt bones”, recorda Marta Prats. Amb l’arribada de la pandèmia de la Covid-19 i el confinament total, però, l’activitat va quedar sota mínims. Va ser a partir de l’estiu quan van intentar recuperar el ritme, malgrat que era complicat “per les restriccions i la situació que es vivia”. Aquest passat any, el 2021, Prats expressa que han reprès “bastant” la celebració d’esdeveniments, tot i que 100% lligat a les normes sanitàries. Així, han pogut celebrar àpats particulars durant les dates nadalenques a cadascuna de les cinc sales, gràcies als menús preparats per l’equip de cuiners de la Casa Joan Miret. Davant de possibles anul·lacions o canvis, Marts Prats destaca “l’empatia amb els nostres clients per variar les dates i adaptar-nos a les seves necessitats”.

Imatge dels jardins de la Casa Joan Miret

“Renovar-se està sobrevalorat”, expressa de forma rotunda la subdirectora d’AG Planning, amb relació als canvis que han cercat infinitat d’empreses davant de la pandèmia. Admet que “cal buscar alternatives i solucions”, però amb una “mirada oberta i adaptant-se a les noves situacions, tot sent el màxim comprensible en tots els casos”. Tot i això, des de l’empresa s’han diversificat en una línia de negoci totalment diferent de la del sector d’esdeveniments i serveis. Han optat per la creació d’Odita, una clínica estètica ubicada també a la Rambla Nova.

Text: Josep Gallofré

Imatges: AG Planning