La plàstica com a eina de cohesió social i de resolució de conflictes

Demostrar que la plàstica va molt més enllà del “pinta y colorea”. Aquest és un dels objectius que es van marcar Eloïsa Valero i Thais Salvat, dues professores d’arts plàstiques de secundària, quan el 2015 van decidir crear un projecte anomenat L’artista va a l’escola.

Impulsat, en aquell moment, en el marc del Teler de Llum, van començar a promoure que els alumnes d’educació primària, secundària i batxillerat tinguessin l’oportunitat de compartir idees i poguessin estar amb contacte directe amb artistes de diferents disciplines.

La idea era, i segueix sent, apropar les aules als llenguatges artístics contemporanis de la mà dels mateixos artistes.

Ara bé, el projecte ha anat evolucionant i, després de moltes creacions fetes a les aules gràcies a les sinergies entre alumnat i artistes, el curs vinent farà un salt fora dels centres educatius.

Continua llegint

Un dissabte ple d’art

Sovint tenim la idea que l’art és complicat, que darrere seu s’hi amaguen missatges ocults, transcendentals i difícils d’entendre. Però el cert és que l’art no té tant de secret i que, si et relaxes i deixes anar la mirada, sigui davant d’un quadre, d’una fotografia o d’un grafit, és molt possible que et sorprenguis, que t’impactis o que, simplement, t’ho passis bé.

Així, doncs, malgrat que algunes manifestacions artístiques pot ser que siguin una mica difícils de desxifrar, també és cert que, quan es tracta de bones propostes, tots hi podem trobar alguna cosa que ens agradi, algun detall que ens generi sensacions i emocions determinades o simplement bellesa estètica que ens entra directa a la retina. Per això, avui, us fem una proposta per a aquest dissabte que ve que combina art, passeig, un bon dinar i una sobretaula aparentment tranquil·la. Voleu fer la ruta amb nosaltres?

Continua llegint