María Teresa Prad: “Encara hi ha molts prejudicis, amb els barris perifèrics de la ciutat”


María Teresa Prad (Osca, 1950) és l’autora del llibre Torreforta: a tres kilómetros del centro (Silva Editorial, 2017). Aquesta treballadora social, ja jubilada, se sent molt lligada al barri, en el qual es va instal·lar, amb els seus pares, quan tan sols tenia 9 anys, i que encara visita cada dia, amb la línia 54 de l’autobús, per cuidar de la seva mare.

Continua llegint

Maite Almandoz: “He après moltes coses de les dones de Bonavista”

Maite Almandoz (1926, Astigarraga) va arribar a Tarragona l’any 1968, i des d’aleshores viu al barri de Bonavista. Filla d’Astarriaga, una localitat guiposcuana pròxima a Sant Sebastià i cèlebre per les seves sidreries, de ben jove va decidir marxar del seu poble natal amb l’objectiu de recórrer món.

Continua llegint

Juan Fernández: “El flamenc és un estil de vida”

Juan Fernández Martínez (Cambil, 1957), durant les estones lliures, es tanca hores i hores en un garatge situat al barri de Torreforta, per restaurar i construir guitarres. Apassionat de la música flamenca, va aprendre l’ofici recorrent els carrers pròxims de l’Alhambra, a Granada, i parlant amb bona part dels mestres guitarrers que encara s’hi dediquen.

Continua llegint