Una veterania entusiasta

La Rosa Casas fa nou anys que manté El Blog de la Jaka, un espai virtual en què aboca opinions, pensaments i molta cultura. Les seves dues grans passions són la fotografia i la lectura i dues de les seves màximes virtuts, la perserverança i l’entusiasme. Aquest còctel explosiu a quatre bandes l’ha portat a mantenir durant tot aquest temps, sense interrupcions, un blog ple de recomanacions interessants que són a tocar nostre, a la nostra ciutat i al nostre entorn més immediat.

Els seus seguidors saben que la Rosa Casas, des de sempre, s’ha declarat una #FandeTGN i, com a blog destacat aquesta setmana dins de la #BlogosferaTGN, ens recomana que fem una ruta, un passeig amb diverses parades que és ideal per traçar durant un matí assolellat de dimecres o de dissabte, quan hi ha mercat a la plaça del Fòrum. Història, fotografia, terra i mar es combinen en la seva proposta. Voleu seguir les seves passes?

Blog de Rosa Casas Continua llegint

D’Ajuntament a Antic Ajuntament

Hi passem per davant un munt de vegades. Durant molts anys vam anar-hi a veure diferents exposicions. Fins i tot, és una de les primeres aturades dels turistes, que s’hi atansen per recollir un plànol o per demanar informació. L’edifici de l’Antic Ajuntament de Tarragona, al capdamunt del carrer Major, és una referència de la ciutat, però també és un gran desconegut. Quant temps va ser Ajuntament de la ciutat? Què va passar després? Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, el Museu d’Història ha programat un seguit de visites guiades gratuïtes per descobrir aquest i d’altres indrets de Tarragona.

El Consell Municipal va situar-se a l’Antic Ajuntament des de mitjan segle XVI fins a l’any 1852, quan es va traslladar a l’antic convent de Sant Domènech de la plaça de la Font aprofitant la desamortització de Mendizábal, tal com ens explica la historiadora M. Elena Virgili, directora de la Biblioteca Hemeroteca Municipal i responsable d’aquesta visita centrada en l’edifici. D’aquell segle XVI es conserva un impressionant enteixinat en el sostre del primer pis, a l’espai habitualment reservat per a les exposicions, i un escut de la ciutat de l’any 1590, que es reprodueix en diferents finestres de l’immoble.

Continua llegint