Què puc fer a casa? Recull d’activitats i propostes en línia dels diferents serveis municipals

Després de més de 40 dies de confinament (el concepte quarantena ja ha quedat curt), són molts els serveis municipals que segueixen adaptant-se a la situació i proposant activitats als usuaris perquè aquests puguin entretenir-se, aprendre o mantenir-se en forma des de casa.

Aquest article vol ser un recull de totes aquestes iniciatives municipals que s’han tirat endavant durant les darreres setmanes i que, a dia d’avui, encara no tenen data de caducitat.

Continua llegint

Ramon Grau: “La sensibilitat ciutadana per col·laborar demostra que, en els moments difícils, la societat es manté viva”

Ramon Grau (Tarragona, 1970) es va inscriure com a voluntari de Creu Roja l’any 1983 i, des d’aleshores, no s’ha desvinculat mai de l’entitat. En les darreres setmanes, arran de la declaració de l’estat d’alarma, els esforços d’aquest col·lectiu, que actualment presideix tant a la ciutat com a la demarcació, s’han centrat a atendre les necessitats sobrevingudes de les persones socialment més vulnerables.

Aquests dies han assumit una activitat frenètica. Entre les mesures que han portat a terme, destaca la gestió, a petició de l’Ajuntament de Tarragona, de l’alberg que s’ha instal·lat al pavelló del Serrallo per tal d’atendre, en aquesta situació d’emergència, fins a una cinquantena de persones sense llar. “Hem de dir que està funcionant molt bé i que s’hi treballa amb totes les garanties sanitàries”, afirma Grau, qui també recorda que durant la resta de l’any Creu Roja ja fa un seguiment, durant dos dies a la setmana, del sensellarisme a la ciutat.

Continua llegint

Màquines de cosir casolanes reconvertides en productores de mascaretes

La crisi sanitària mundial provocada pel brot de coronavirus ha obligat a bona part de la població a quedar-se confinada a casa seva. A molta gent li ha tocat readaptar rutines de feina i teletreballar, mentre que molta altra ha optat per ocupar el temps que li ha quedat lliure en col·laborar per aconseguir material sanitari, que tanta falta fa aquests dies.

És el cas de l’Olga Vinuesa de Tarragona. Propietària d’un petit restaurant al Cós del Bou, que durant aquests dies està tancat, a l’Olga li agrada cosir. Mentre cosia l’enèsim vestit per a la seva neta, va veure per televisió que hi havia gent que estava aprofitant les seves màquines de cosir per fer mascaretes i va pensar que ella també podria fer-ho.

Continua llegint