Després de més de 40 dies de confinament (el concepte quarantena ja ha quedat curt), són molts els serveis municipals que segueixen adaptant-se a la situació i proposant activitats als usuaris perquè aquests puguin entretenir-se, aprendre o mantenir-se en forma des de casa.

Aquest article vol ser un recull de totes aquestes iniciatives municipals que s’han tirat endavant durant les darreres setmanes i que, a dia d’avui, encara no tenen data de caducitat.

Els Centres Cívics es reinventen

En un moment en què haurien d’estar en marxa tots els cursos i activitats proposats pels Centres Cívics de Tarragona durant la temporada d’hivern i primavera, aquest servei ha readaptat totalment la seva oferta passant a organitzar tot tipus d’iniciatives en línia.

Per exemple, durant el darrer mes han celebrat dos cicles de concerts en línia, amb un total de vuit propostes musicals, i ja se n’ha previst la tercera edició que començarà el dimarts 28 d’abril. A més, des de les ludoteques s’ofereixen els dissabtes, a les 11 h, diferents activitats que inclouen des de contacontes fins a taller de cuina, entre altres.

A la web dels Centres Cívics online es pengen setmanalment nombrosos recursos, entre ells també tutorials monogràfics, molts dels quals també estan disponibles a les seves xarxes socials. Podeu seguir-los a Facebook, a Instagram i en una llista de reproducció del YouTube de l’Ajuntament de Tarragona.

Mantenir-se en forma amb el Patronat d’Esports

Totes les instal·lacions esportives de la ciutat estan tancades durant la crisi sanitària. Ni piscines, ni gimnasos estan disponibles. Però, per tal de no perdre la forma física i per mantenir l’activitat durant aquests dies de confinament, en què és fàcil està assegut més hores de les recomanades, el Patronat d’Esports de Tarragona, a través del seu canal d’Instragram (@patronatesportstgn), realitza diàriament, de dilluns a dissabte, sessions en directe, entre les 10 i les 21 hores, en què els monitors animen els usuaris a fer sessions de tot tipus d’activitats físiques des de les seves llars.

D’altra banda, també es publiquen regularment, al canal de YouTube de l’Ajuntament de Tarragona, càpsules de deu minuts amb activitats i vídeos de consells. A la pàgina d’Esports en Línia, creada especialment per a l’ocasió, es recullen totes les propostes i es poden consultar els horaris de les activitats en directe.

Els joves tampoc han de quedar-se quiets

El Servei Municipal de Joventut és un altre dels departaments que més s’ha bolcat en la creació de continguts online per consumir durant el confinament. En aquest cas, però, el públic és clar: els joves de la ciutat.

Moltes de les sessions formatives que s’havien de celebrar presencialment a l’Espai Jove Kesse durant aquests setmanes han passat a ser virtuals i, fins i tot, s’han organitzat dues sessions d’un stay room, concepte invers al fenomen escape room. Aquest pròxim dissabte 25 d’abril se n’ha convocat la segona edició.

D’altra banda, aquesta setmana també s’ha presentat Climactives, un cicle de propostes i activitats en línia per combatre el canvi climàtic que s’allargarà fins al 12 de juny.

Al web de la Conselleria de Joventut es poden consultar les diferents activitats i propostes programades.

La Nineta, l’Ivori i els Tarraconins Inquiets!

Dirigit als més petits de la casa, als qui possiblement se’ls està fent més complicat entendre tota aquesta situació, el Club dels Tarragona ha posat en marxa la iniciativa Tarraconins Inquiets!

A través de la pàgina de Facebook del Club, diàriament la Nineta i l’Ivori proposen un joc que els nens i nenes han de completar/resoldre en 24 hores per tal d’anar sumant punts. L’objectiu de la iniciativa és entretenir els infants i localitzar al tarraconí o tarraconina més inquiet de la ciutat.

Quina relació té Sant Jordi amb el Dia d’Europa?

Aprofitant la proximitat entre la diada de Sant Jordi i la celebració del Dia d’Europa, el pròxim 9 de maig, el centre d’informació Europe Direct Tarragona (EDTgn) està difonent un videoconte per conèixer els principis fundacionals de la Unió Europea.

Cada dilluns i dijous, a través de les xarxes socials d’Europe Direct Tarragona (InstagramFacebook i Twitter) es publica un capítol del videoconte que tindrà el seu desenllaç el 9 de maig. Aquest material passarà a formar part de la Guia de Recursos Educatius elaborada conjuntament amb l’Institut Municipal d’Educació (IMET).

Totes les propostes, a la TGNAgenda

És evident que és complicat seguir l’atapeït calendari d’activitats i iniciatives que es fan des de tots els serveis municipals i també des de les entitats de la ciutat. Per això, el més recomanable per estar al dia és seguir les publicacions que es fan afegint a la TGNAgenda, a través de la seva versió web o bé descarregant-ne l’app.

L’etiqueta que s’està fent servir a les xarxes socials per promocionar i difondre tot les activitats culturals i esportives és #EnLíniaAmbTGN.

Text: Laia Díaz
Fotografia de portada: Isaias Mena

Etiquetes: