Comparteix el que sents amb la cultura!

Quina és l’activitat cultural que us agrada més fer? Diríeu que la cultura té la capacitat de transportar-vos a altres espais? Compartiu les vostres recomanacions i comentaris culturals a la xarxa amb l’etiqueta #FandeTGN! Per exemple, si llegir us fa gaudir com si fóssiu en una platja fantàstica, expliqueu-nos-ho; o, si una pel·lícula us transporta a un moment d’emoció, feu-nos-ho saber. Comparteix el que sents amb la cultura!

L’etiqueta #FandeTGN ha estat present a les xarxes durant tot l’any 2014 i voleu que hi continuï. A Instagram, a més, s’ha concretat en un concurs fotogràfic del qual s’han convocat 9 edicions, que han rebut un total de 13.860 imatges participants. Us deixem aquí totes les imatges guanyadores i finalistes. Un resum de l’any cultural en imatges impactants i plenes de sensibilitat! Moltes gràcies a tots els participants!

> Bases del concurs fotogràfic:

Tarragona Cultura, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme i d’InstagramersTGN, ha convocat aquest 2014 el concurs fotogràfic #FandeTGN, amb l’objectiu d’incentivar que els ciutadans de Tarragona mostrin el que els agrada més de la ciutat, facin recomanacions per gaudir-ne i expliquin les seves preferències culturals a través de la fotografia.

Tots aquells que hi han volgut participar han hagut de publicar les seves imatges amb l’etiqueta #FandeTGN a Instagram. Abans d’acabar cada edició, l’organització ha triat 3 imatges finalistes, de manera que la guanyadora final del mes s’ha destriat mitjançant els vots (o likes) que aquestes imatges han rebut al perfil d’Instagram de @tgncultura. Hi ha hagut, d’altra banda, 3 edicions especials del concurs, que han comptat amb un jurat cadascuna: #FandeTarracoViva, #FandeSantaTecla i #FandelConcurs.

Detall de les bases:

 • Cada persona pot etiquetar tantes fotografies com vulgui. Ha de ser l’autora material de l’obra que envia, que ha de ser original, i comptar amb el consentiment de les persones que hi apareixen.
 • Les imatges participants poden ser preses amb qualsevol dispositiu: càmera digital, càmera analògica, telèfon mòbil, etc.
 • Les imatges participants s’han de publicar a la xarxa social Instagram amb l’etiqueta #FandeTGN.
 • Només entraran a concurs les fotografies preses i etiquetades durant el transcurs del període de la convocatòria vigent.
 • L’organització podrà deixar fora de concurs aquelles imatges que no responguin a la temàtica de la convocatòria.
 • En cas que el sistema d’etiquetes tingui un funcionament irregular a Instagram i hi hagi alguna imatge que no aparegui al fil de l’etiqueta, l’organització no se’n farà responsable.
 • Les imatges guanyadora i finalistes es publicaran al butlletí digital de recomanacions culturals Fan de TGN del mes següent.
 • El guanyador s’endurà un premi especial i els finalistes, dos passis anuals dobles als recintes històrics municipals (Amfiteatre, Muralles, Pretori-Circ romà, Casa Canals, Casa Castellarnau i Fòrum de la Colònia).
 • El veredicte es publicarà a les xarxes socials de Tarragona Cultura, Tarragona Turisme i InstagramersTGN.
 • L’Ajuntament de Tarragona es reserva el dret de reproduir qualsevol de les imatges presentades durant el període de promoció del concurs i podrà adaptar-les tecnològicament i adequar-les al format idoni per a la seva publicació. Posteriorment només ho podrà fer prèvia autorització de l’autor de la fotografia.
 • La participació suposa l’acceptació d’aquestes bases i la cessió a títol gratuït de tots els drets de reproducció de la imatge en el cas de les fotografies finalistes i guanyadores de les 9 edicions.

D’altra banda, durant el mes de desembre, s’ha organitzat una votació popular entre totes les finalistes i guanyadores seleccionades al llarg dels mesos: Juanjo Fuster, autor de la foto guanyadora, s’ha endut un premi consistent en un Ipad Mini pantalla Retina.

> Àlbums de totes les imatges participants al #FandeTGN:

> Guanyadores i finalistes 
>
 Febrer 2014
> Març 2014
> Abril 2014
> #FandeTarracoViva 2014
> Maig-juny 2014
> Juliol-agost 2014
> #FandeSantaTecla 2014
> #FandelConcurs 2014
> Novembre 2014

Tarragona és rock

Metal Symphony és el blog convidat aquesta setmana. David Aresté, el seu autor, el manté amb una constància i amb un rigor que molts de ben segur que envegen. Es tracta d’un espai en què el David ens parla de música (de rock en totes les seves variants) i de músics d’arreu i de diverses edats. A través de cròniques, notícies i entrevistes, dia a dia construeix un gran arxiu documental de dades, opinions i sensacions, en què també hi són molt presents els nous talents de la nostra ciutat.

En l’article que ens ofereix per a la #BlogosferaTGN, el David centra la seva atenció en les Bule Bule Sessions mensuals a la Sala Zero, en un joveníssim grup musical que fa un temps que ha entrat amb força, els Ivory, i en el guitarrista Josep Suller, que, a banda de formar part de formacions molt conegudes, també actua en solitari. Si us animeu a llegir el seu escrit, entendreu clarament per què ens fa aquestes tres recomanacions!

Blog Metal Symphony
Continua llegint

Finestra de recomanacions

A la Laia Marín li encanten la cultura, la fotografia i les xarxes socials. Passar-s’ho bé, vaja. Community manager de professió, fa temps que demostra la seva passió per la fotografia a través d’un blog molt suggeridor, La meva finestra. Tal com ella mateixa diu, en aquest espai virtual mostra la quotidianitat que passa per davant de l’objectiu de la seva càmera, i realment ho fa, però no com qualsevol altre, sinó a través d’una mirada elegant i subtil, d’una placidesa relaxant. Sens dubte, si remeneu pels seus calaixos, veureu que té el do de trobar la bellesa dels objectes i dels entorns de la ciutat, d’allò que veiem contínuament però que no captem a primer cop d’ull.

Aquesta setmana la Laia és la protagonista de la #BlogosferaTGN i ha volgut aprofitar que ens trobem enmig de Santa Tecla per fer-nos tres recomanacions dins del llarguíssim programa d’actes de les festes. Què diríeu que tenen en comú un musical, una ballada de swing i un concert? Entreu-hi, us agradarà.

La meva finestra
Continua llegint