Explica’ns els teus Focs!

El Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona no només és un dels actes amb més projecció exterior de Tarragona, sinó que, a més, és un dels esdeveniments més populars i participatius entre la ciutadania, amb 40.000 espectadors assistents. La barreja entre el sentiment de competició de les pirotècnies, la bellesa de l’espectacle i el fet que és una bona excusa per reunir-se amb amics i familiars i baixar a sopar a la platja, per trobar-se en una terrasseta particular per veure’ls tranquil·lament o, fins i tot, per embarcar-se cap al mar i tenir-ne una perspectiva única, és una fórmula màgica que ha donat recorregut a aquesta manifestació.

Tant de recorregut, que enguany en celebrem les 25 edicions, i, com que tenim clar que, sense vosaltres, el Concurs no seria el que és, us convidem a sumar-vos a l’aniversari i a expressar a les xarxes socials les vostres vivències al llarg de les diverses edicions, perquè volem saber les emocions que us genera durant els 4 dies d’espectacle.

Així, doncs, a través de la campanya #ElsmeusFocs, us proposem que participeu en les accions 2.0 que tot seguit detallem.

Continua llegint

No tots els focs són iguals

Amb 23 edicions del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona a les espatlles i la 24a a punt de començar, els tarragonins ens hem convertit, de forma conscient o inconscient, en bons aficionats a aquest tipus d’espectacles. Tot i això, per afinar més el nostre criteri, hem parlat amb un dels principals experts pirotècnics de l’estat, Mikel Pagola del portal especialitzat Piroart, perquè ens expliqui quins factors determinen la qualitat de l’espectacle.

Els focs artificials són un espectacle recreatiu i, per tant, el més important és que ens agradin, més enllà de conceptes tècnics“, adverteix Pagola. “Tot i això, normalment agraden i emocionen les coses ben fetes, que compleixen un seguit de paràmetres“, afegeix. Les principals característiques que ha de complir un espectacle pirotècnic s’agrupen en quatre camps:

Continua llegint