Joan Beneito: “Ser Home dels Nassos és una virgueria que té tanta màgia com l’arribada dels Reis Mags”

Joan Beneito Mercadé (Tarragona, 1966), seguint amb la tradició familiar, encara regenta el negoci de serralleria que va iniciar el seu pare. S’autodefineix com un “serraller de tota la vida”.

Gairebé també “de tota la vida” és la seva vinculació amb el Patronat de la Cavalcada de Reis i Home dels Nassos. Va ser el seu pare que va començar a introduir-los a ell i al seu germà en l’organització d’un dels esdeveniments més màgics que se celebren a la ciutat de Tarragona i s’hi van acabar quedant. D’això en fa més de 30 anys.

Continua llegint

Felicitats, Home dels Nassos!

Ho recordo perfectament. Cada any, el 31 de desembre, a casa em parlaven d’un misteriós home que anava pel carrer i que tenia tants nassos com dies té l’any. En la meva innocència infantil pensava com podia ser un home amb 365 nassos? El dubte, després de recórrer amb neguit algun carrer de la Part Alta a veure si el trobava, es resolia quan els grans de casa, amb un somriure sota el nas, em deien que com era el darrer dia de l’any, només tenia un nas, i per tant, podia ser qualsevol home.

Continua llegint

L’Home dels Nassos de Tarragona és el primer que tindrà una cançó pròpia per rebre’l

Sembla que el primer capgròs representant l’Home dels Nassos va ser el de la nostra ciutat, Tarragona. Aquest va sortir per primera vegada l’any 1968. Quaranta vuit anys després, també podem dir, que l’Home dels Nassos de Tarragona és el primer i únic que té una cançó pròpia per rebre’l.

La idea de crear una música específica per a aquest personatge i que els xiquets la puguin cantar en rebre’l sorgeix de l’Aula de Música Tradicional i Popular “El Tecler”. Aquesta escola de música tradicional, des dels seus inicis, viu d’una manera activa i amb il·lusió totes les festes de la ciutat i aporta noves idees que enriqueixen la cultura tradicional, fent-la més propera i participativa per al conjunt dels tarragonins.

Continua llegint