Sembla que el primer capgròs representant l’Home dels Nassos va ser el de la nostra ciutat, Tarragona. Aquest va sortir per primera vegada l’any 1968. Quaranta vuit anys després, també podem dir, que l’Home dels Nassos de Tarragona és el primer i únic que té una cançó pròpia per rebre’l.

La idea de crear una música específica per a aquest personatge i que els xiquets la puguin cantar en rebre’l sorgeix de l’Aula de Música Tradicional i Popular “El Tecler”. Aquesta escola de música tradicional, des dels seus inicis, viu d’una manera activa i amb il·lusió totes les festes de la ciutat i aporta noves idees que enriqueixen la cultura tradicional, fent-la més propera i participativa per al conjunt dels tarragonins.

La melodia i la lletra de la cançó de l’Home dels Nassos està creada per Montserrat Blay amb l’arrajament de Joan Moliner. L’enregistrament i l’interpretació van a càrrec dels professors de la mateixa escola.

Fa deu anys ja de la introducció dels instruments tradicionals catalans en l’acompanyament de l’Home dels Nassos; això li va donar un aire més propi i nadalenc. Aquest any afegim un element més per potenciar aquest esdeveniment tan esperat a la ciutat, que esperem agradi i esdevingui un nexe d’unió entre tots els assistents, una cançó amb una tornada ben senzilla que recordaran grans i petits!

La cançó serà interpretada per La Banda dels Nassos, formada per alumnes i professors de l’AMTP amb instruments tradicionals.

Text: Roser Olivé (Aula de Música Tradicional i Popular “El Tecler”)
Imatge: Laia Marín – Tarragona Cultura