Una bloguera que arriba amb força

És filòloga anglesa i una apassionada dels llibres. Li agraden la cosmètica i la moda. Des del 2014 que té el seu “raconet” a la xarxa, un blog que, tal com ella diu, li porta feina, però que li dóna moltes satisfaccions. I és que les persones som polièdriques i tenim aficions molt diferents… i, per això, al blog de la Mercè Samper, hi trobareu tant ressenyes literàries, com informació sobre campanyes de maquillatge como apunts sobre disseny i roba.

De ben segur que la Mercè sap que, quan les coses s’expliquen amb coneixement de causa i amb autenticitat, com ella fa, és quan més arriben a les persones i quan un espai com el seu pot esdevenir un referent a la xarxa; i aquesta és la seva aposta. Per presentar-se davant nostre dins el marc de la #BlogosferaTGN, ha escollit un objecte que ha tingut entre mans molts mesos i, al cap, uns quants més…

He triat, com a bona filòloga i lletraferida que sóc, un llibre. I un que em va marcar des del primer cop que el vaig llegir i al qual li he dedicat una tesina i un projecte de tesi. Em refereixo al Dràcula del Bram Stoker. A la llibreria de casa tinc “dràcules” en català, anglès, castellà, il·lustrats, sense il·lustrar, en format còmic… El que us presento és una edició del 1993 de Wordsworth que em va portar d´Irlanda una bona amiga. I per què em fascina tant Dràcula?

Continua llegint

Be fashion, be #FandeTGN

La Núria Arlandes i la Cristina Aguilar estan convençudes que Tarragona és una ciutat fashion, un lloc on la moda ens regala creacions molt personals, atrevides i originals. N’estan tan convençudes i ho saben tan bé que han decidit obrir un blog, Gatekeeper, en què periòdicament ens ensenyen aquest disseny km 0, aquest saber fer que podem trobar a la cantonada de casa. Gran coneixedora d’aquest món, la Núria hi desplega la seva sensibilitat i ironia per fer-nos arribar, més enllà de les grans marques que ens aclaparen, els secrets que Tarragona amaga; la Cristina, per la seva banda, complementa aquestes descobertes amb unes imatges impecables que integren les col·leccions en l’entorn urbà i que estan atentes als mínims detalls.

Aquesta setmana, com no podia ser d’altra manera, en l’entrada que dediquen a #FandeTGN ens obren la porta de tres locals i tres projectes que, tot i passar-hi per davant sovint, potser no coneixíeu: Clandestines i la Botiga Secreta, Tiempos Modernos i la proposta de l’Annie de Ca l’Avi. N’havíeu sentit a parlar?

Blog Gatekeeper

Continua llegint

Moda i cultura

Des de l’any 2011 la Rocío i el Gonzalo han mantigut amb constància i saber fer un blog molt especialitzat que ha tingut un gran ressò: és TarracoStyle, un espai per a la moda actual i de proximitat. La màxima virtut d’aquest blog és que els seus autors saben situar, a través de fotografies d’alta qualitat i d’una model de molta bellesa però propera,  l’elegància i la modernitat en els escenaris que trepitgem dia a dia. D’aquesta manera, ens mostren una moda assequible, que podem adquirir en comerços propers i a preus raonables, i que és adequada per a la nostra activitat.

En la seva entrada per al #FandeTGN, la Rocío apareix en 3 dels escenaris de Tarragona que més els agraden; es tracta d’un exemple clar del que, en realitat, el seu blog fa al llarg de l’any: donar a conèixer la ciutat a través d’una temàtica que l’embelleix. TarracoStyle també té un perfil a Instagram amb 5.217 seguidors (@tarracostyle) i allà podreu descobrir el vessant més literari del seu projecte, perquè les imatges s’acompanyen de textos d’un caràcter reflexiu que el fan molt original.

Però, quins diríeu que són els llocs que ens recomanen?

Blog TarracoStyle

Continua llegint