Els beneficis de la 8a Cursa del Seguici es destinaran a un projecte de mentoria social

Aquest pròxim dissabte 31 d’agost se celebrarà la 8a Cursa del Seguici Popular de Tarragona, organitzada per l’Associació Mulassa de Tarragona amb l’objectiu de recaptar fons per alguns entitat social.

En aquesta ocasió, la beneficiada serà el col·lectiu Quilòmetre Zero, concretament, el Projecte Rossinyol, una iniciativa que des del curs 2014-2015 desenvolupen en centres escolars de la ciutat.

Concretament, el Projecte Rossinyol és un pla de mentoria social a través dels qual es vinculen voluntaris universitaris amb infants de 6è de Primària o 1r d’ESO d’origen migrant i/o amb dificultats socials i risc de fracàs escolar.

Continua llegint

Enric Garcia Jardí: “El periodisme hauria d’allunyar-se de les tertúlies sorolloses i abordar la complexitat del món que ens envolta”

Va néixer el 27 de maig del 1992 a Tarragona i viu a la Part Baixa de la ciutat. Li agrada escoltar música, llegir, escriure i organitzar esmorzars i dinars amb els amics. És periodista i diu que el millor de la seva feina és que l’obliga a escoltar les persones. I es nota que ho és, i dels bons, perquè, així, només començar l’entrevista, ja fa una afirmació d’aquelles que sorgeixen d’una ment reflexiva i analítica i que es converteix en tota una declaració de principis: “Crec que el periodisme hauria d’allunyar-se dels fanatismes i les tertúlies sorolloses i abordar, des de l’ètica professional, la complexitat del món que ens envolta, que és ple de matisos.”

Apassionat de la seva professió i gran coneixedor de la realitat cultural i social de Tarragona, l’Enric Garcia Jardí, també mulasser i escriptor, serà El Tuitaire Convidat de Santa Tecla. A través del compte de Twitter de Tarragona Cultura, ens mostrarà la “seva” festa major, la manera com ell la viu i l’entén. Les seves piulades aniran signades amb les sigles del seu nom: EGJ, i així és com podreu distingir-les de les més institucionals.

Avui li hem fet una entrevista que, de ben segur, us enganxarà…

Explica’ns un moment de la teva vida laboral que hagi estat especialment intens i motivador.

En tinc un per a cada adjectiu. Les visites a la presó de Tarragona, mesos abans que els convictes fossin traslladats al centre penitenciari de Mas d’Enric, van ser intenses i també reveladores. Crec que em van ajudar a posar-me una mica en la pell dels presos i a conèixer la història de lluites de la COPEL. D’altra banda, va ser motivador saber que un article que vaig redactar l’any 2013 sobre l’Escola Sant Salvador va servir perquè la iniciativa de mantenir obert el menjador durant el mes de juliol rebés el suport econòmic d’unes quantes persones. Quan me’n vaig assabentar vaig tenir la sensació que la meva feina, almenys aquell dia, havia tingut sentit.

Continua llegint

Juganera com sempre, activa com mai

Diuen que és la bèstia més entremaliada i juganera de tot el Seguici Popular. Els seus responsables comenten que, amb el pas dels anys, s’ha anat amansint. Sigui com sigui, la Mulassa de Tarragona compleix ara 25 anys en plena forma i els seus portants volen celebrar-ho de valent.

Aquests dies la vintena de portants de la Mulassa es troben en plena dinàmica teclera. A finals d’agost comencen els assajos. S’ha de preparar, per exemple, l’espectacular pujada per les escales de la plaça de les Cols, que sempre agafa d’imprevist algun espectador despistat.

Continua llegint