Aquest pròxim dissabte 31 d’agost se celebrarà la 8a Cursa del Seguici Popular de Tarragona, organitzada per l’Associació Mulassa de Tarragona amb l’objectiu de recaptar fons per alguns entitat social.

En aquesta ocasió, la beneficiada serà el col·lectiu Quilòmetre Zero, concretament, el Projecte Rossinyol, una iniciativa que des del curs 2014-2015 desenvolupen en centres escolars de la ciutat.

Concretament, el Projecte Rossinyol és un pla de mentoria social a través dels qual es vinculen voluntaris universitaris amb infants de 6è de Primària o 1r d’ESO d’origen migrant i/o amb dificultats socials i risc de fracàs escolar.

Marina Claveries, coordinadora de projectes de Quilòmetre Zero, explica que, per l’èxit del projecte, és molt important la coordinació entre els tècnics de l’entitat i els tutors de les escoles on s’implanta el projecte. Recorda com el 2014 van començar a treballar amb una dotzena de parelles i aquest curs 2019/2020 hi haurà al voltant de 35 parelles que participaran en el Projecte Rossinyol.

La feina dels voluntaris universitaris és trobar-se un cop a la setmana amb l’infant que li han assignat per compartir estones d’oci o activitats de tipus cultural, com ara anar al cinema o al teatre. “L’equip tècnic rep la informació dels voluntaris per fer un seguiment sobre què han fet amb els nens i també es fa un seguiment als equips educatius del centre que són els qui veuen als infants i els qui ens poden proporcionar informació de primera mà sobre la seva evolució”, explica Claveries.

Les inscripcions per participar a la Cursa del Seguici es poden formalitzar a través de la següent pàgina web.

En les darreres edicions d’aquesta cursa popular, la Mulassa de Tarragona ha lliurat un total de més de 9.000 euros a entitats com el Banc dels Aliments, AFANOC, l’Escola Solc, el Club Vaixell, la Fundació Miquel Valls i la Fundació Estela. 

Text: Laia Díaz
Fotografies:
Projecte Rossinyol

Etiquetes: