Alumnes d’infantil i primària exposen les seves creacions al Museu d’Art Modern (MAMT)

Tenir 7 anys i una obra exposada al Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT). Ficció o realitat?

Des de l’any 2011 aquesta afirmació és una realitat gràcies al projecte Ets un artista… i exposes al MAMT, una iniciativa vinculada al programa pedagògic del museu Treballem amb l’Art.

Així doncs, cada tardor, nombrosos alumnes d’educació infantil i primària d’escoles del territori que durant el curs anterior han visitat el MAMT, exposen les seves creacions, en una mostra que es podrà visitar fins al 12 de gener de 2020.

Continua llegint

Una veterania entusiasta

La Rosa Casas fa nou anys que manté El Blog de la Jaka, un espai virtual en què aboca opinions, pensaments i molta cultura. Les seves dues grans passions són la fotografia i la lectura i dues de les seves màximes virtuts, la perserverança i l’entusiasme. Aquest còctel explosiu a quatre bandes l’ha portat a mantenir durant tot aquest temps, sense interrupcions, un blog ple de recomanacions interessants que són a tocar nostre, a la nostra ciutat i al nostre entorn més immediat.

Els seus seguidors saben que la Rosa Casas, des de sempre, s’ha declarat una #FandeTGN i, com a blog destacat aquesta setmana dins de la #BlogosferaTGN, ens recomana que fem una ruta, un passeig amb diverses parades que és ideal per traçar durant un matí assolellat de dimecres o de dissabte, quan hi ha mercat a la plaça del Fòrum. Història, fotografia, terra i mar es combinen en la seva proposta. Voleu seguir les seves passes?

Blog de Rosa Casas Continua llegint

Ceguesa inspiradora

En el fons, tot és una contradicció. Parlem d’arts visuals quan, en aquest cas, ni l’artista veia quan feia art ni molts espectadors podran veure les obres d’art. Aquest és el punt de partida (o d’arribada, segons es miri) de la nova exposició de l’artista tarragoní Àlvar CalvetNix. D’artistes com a cecs, de cecs com a artistes“, inaugurada recentment al Museu d’Art Modern de Tarragona.

A diferència d’altres iniciatives artístiques, en aquesta ocasió el títol de la mostra és, paradoxalment, més transparent i identificable que mai. La nix grega és la nostra nit, la falta de llum. I, en una nova mostra de l’art social que tant ha cultivat Calvet, l’artista efectivament s’ha tapat els ulls per pintar amb les mateixes sensacions que experimenta una persona invident i, d’altra banda, Calvet ha ofert la seva experiència a persones invidents per ajudar-les a sentir-se artistes per, com a mínim, un dia.

Continua llegint