Tenir 7 anys i una obra exposada al Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT). Ficció o realitat?

Des de l’any 2011 aquesta afirmació és una realitat gràcies al projecte Ets un artista… i exposes al MAMT, una iniciativa vinculada al programa pedagògic del museu Treballem amb l’Art.

Així doncs, cada tardor, nombrosos alumnes d’educació infantil i primària d’escoles del territori que durant el curs anterior han visitat el MAMT, exposen les seves creacions, en una mostra que es podrà visitar fins al 12 de gener de 2020.

Els tres centres guanyadors d’aquesta edició han estat l’Escola Prat de la Riba de Reus (1r premi), l’Escola Vedruna Sagrat Cor (2n premi) i l’Escola de Pràctiques (3r premi). Ara bé, a la mostra també es poden veure obres d’alumnes del Col·legi Lestonnac-L’ensenyança (Tarragona), l’Escola Saavedra (Tarragona), l’Escola la Portalada (Altafulla) o l’Escola L’Arrabassada (Tarragona), entre altres.

Les activitats i tallers que du a terme el MAMT Pedagògic tenen com a finalitat contribuir a fomentar l’educació artística proposant a les escoles activitats engrescadores per conèixer les diferents obres del Museu a partir del treball analític, l’experiència i el joc.

De fet, les activitats i tallers que es treballen amb posterioritat, tant al Museu com a l’aula, permeten a l’alumnat conèixer els continguts procedimentals de les obres, ja que amb l’experimentació és com es desenvolupen en major mesura les capacitats creatives, expressives i imaginatives dels alumnes.

Text: Laia Díaz
Fotografies: Cedides