L’última funció dels poderosos

Ens citen a la reunió dels homes més poderosos del planeta, però ja a la cua d’entrada ens trobem els actors Oriol Grau i Fermí Fernández obligant-nos a passar uns estrictes controls de seguretat. No és que Grau i Fernández no puguin ser poderosos, però per si teníem algun dubte queda clar que no assistirem a la reunió del Club Bilderberg, la cita anual dels homes més influents del món per decidir com augmentar les seves fortunes. La Sala Trono, com moltíssims teatres d’arreu de Catalunya, ha estat escenari de la reunió de Club Bildelberg, amb una ela intercalada, una sessió amb format cabaret molt més crítica i divertida. Aquest cap de setmana, després de més d’una vuitantena de funcions, l’obra abaixarà definitivament el teló.

Estem molt contents“, explica el periodista i escriptor Toni Orensanz, coautor del text amb Oriol Grau. “La idea era fer una obra de teatre popular, que fes riure a tothom amb un humor directe, irreverent i, fins i tot, amb un punt marrano. Des d’aquest punt de vista, objectiu aconseguit“, afegeix. Damunt de l’escenari, a partir d’una hipotètica reunió d’urgència del Club per lluitar contra unes filtracions de Wikileaks, se succeeixen les situacions més estrambòtiques, amb l’aparició de generals, científics, metges i, fins i tot, monges. Tot plegat, a ritme de musical, per augmentar el desconcert i la hilaritat.

Continua llegint

La inauguració del Teatre Tarragona en dotze moments

L’espera ha estat llarga, massa, però finalment va arribar el dia de l’estrena del Teatre Tarragona. L’espectacle inaugural va permetre agafar el relleu del Metropol, va donar una plataforma d’exhibició al talent local i va demostrar les potencialitats de l’equipament. Van ser dues hores i mitja llargues que van deixar molts moments. Aquests són els nostres dotze.

1. Torxes. La desfilada de torxes del Metropol al Tarragona, acompanyada d’una banda sonora amb tocs d’èpica però sense caure en pretensions excessives, va permetre fer visible la tasca de les entitats de la ciutat que treballen dia rere dia en l’àmbit de les arts escèniques.

Continua llegint

“Fa 16 anys els Comediants van inaugurar el Metropol; ara l’estrena del nou teatre anirà a càrrec de la gent de Tarragona”

El nou Teatre Tarragona s’inaugurarà oficialment el dimarts 11 de desembre amb un espectacle de nova creació que també servirà per cloure els actes de Tarragona 2012 Capital de la Cultura Catalana. Al capdavant d’aquesta proposta es troba Sergi Guasch, que amb només 27 anys ha dirigit un espectacle “fet des de Tarragona per a Tarragona” que servirà per batejar el futur vaixell insígnia de les arts escèniques a la ciutat.

Tothom ha estat citat a les 19.30 h al Teatre Metropol. No ha estat pas un error. Guasch ha plantejat l’acte, no només com l’estrena d’un nou equipament, sinó com un reconeixement de la gent que dia rere dia fa cultura a la ciutat: “és significatiu que fa 16 anys algú de fora com els Comediants inauguressin el Metropol i ara l’estrena del nou teatre vagi a càrrec de la gent de Tarragona. Durant tot aquest temps el Metropol ha fet molta feina i ha contribuït que molta gent del sector s’hagi professionalitzat“, assegura. 

Continua llegint