La tècnica del “tengui” i “falti” reneix durant la desena edició dels Tallers Oberts

Quants anys han passat des de l’últim cop que vau mantenir una conversa amb algú en què les úniques paraules que s’usaven eren “tengui” i “falti”? A partir d’aquest dijous, doncs, ho podreu tornar a reviure gràcies a una de les propostes que els artistes de la Part Alta han dissenyat per la desena edició del certamen Tallers Oberts, aquella iniciativa que durant un cap de setmana permet conèixer de primera mà la feina dels creadors d’aquest barri que obren les portes dels seus espais de treball a tota la ciutadania.

Com si d’un joc es tractés, i també amb l’objectiu que la gent no es perdi ni un sol detall de tot el que tenen els artistes per ensenyar, l’Associació d’Artistes Tallers 03 ha elaborat un catàleg de postals que s’han d’anar recopilant. Als visitants se’ls donarà una caixa que hauran d’omplir amb les postals que podran aconseguir en els diferents tallers i aparadors que formen part del certamen. Cada postal mostra el treball d’un dels artistes participants i a la part posterior els alumnes de quart curs d’Història de l’Art de la URV hi han redactat una ressenya sobre la feina de cada creador.

Continua llegint

Històries de la Part Alta a diverses mans

El Joan Marimon és l’últim escombrer viu de Catalunya. Durant molts anys era habitual l’estampa de veure’l treballar al seu taller de la baixada del Roser de la Part Alta de Tarragona, fins al punt que molts turistes s’hi feien fotografies. La del Joan és una de les vuit històries recollides a l’exposició “Correspondències ciutadanes amb veïns de la Part Alta“, que es pot veure fins al 30 de setembre al Pati de Jaume I de Tarragona.

Fa un parell d’anys, l’equip de treballadors socials del Pla Integral de la Part Alta va elaborar un exhaustiu treball sobre la gent del barri, amb l’objectiu d’analitzar-ne la seva situació i millorar-ne l’atenció. L’exposició pretén fer visible part d’aquest treball i difondre algunes de les moltes vivències amagades en els carrers més antics de la ciutat.

Continua llegint