Quants anys han passat des de l’últim cop que vau mantenir una conversa amb algú en què les úniques paraules que s’usaven eren “tengui” i “falti”? A partir d’aquest dijous, doncs, ho podreu tornar a reviure gràcies a una de les propostes que els artistes de la Part Alta han dissenyat per la desena edició del certamen Tallers Oberts, aquella iniciativa que durant un cap de setmana permet conèixer de primera mà la feina dels creadors d’aquest barri que obren les portes dels seus espais de treball a tota la ciutadania.

Com si d’un joc es tractés, i també amb l’objectiu que la gent no es perdi ni un sol detall de tot el que tenen els artistes per ensenyar, l’Associació d’Artistes Tallers 03 ha elaborat un catàleg de postals que s’han d’anar recopilant. Als visitants se’ls donarà una caixa que hauran d’omplir amb les postals que podran aconseguir en els diferents tallers i aparadors que formen part del certamen. Cada postal mostra el treball d’un dels artistes participants i a la part posterior els alumnes de quart curs d’Història de l’Art de la URV hi han redactat una ressenya sobre la feina de cada creador.

En total, per tenir el catàleg complet, s’hauran d’aconseguir una quarantena de postals així que aquest mateix dijous comença el compte enrere per fer tota la ruta de tallers o, si més no, la feina d’anar buscant assistents que puguin intercanviar-nos alguna postal. És obvi que ningú voldrà quedar-se amb el catàleg a mitges… (tot i que per tres euros també es pot aconseguir si algú no té temps de recórrer tots els tallers).

MG_9391-Editar

A banda, per qui sigui un entusiasta de la diversió, una altra de les novetats d’enguany és el quadern didàctic (un pla pilot que estarà en fase experimental durant el cap de setmana) que inclou preguntes i jocs que es van resolent a mesura que es van visitant als diferents artistes. El president de l’Associació d’Artistes Tallers 03, Pau López, explica que totes aquestes iniciatives s’han dissenyat perquè “es vol aconseguir una implicació màxima de la gent durant el certamen. No volem que siguin simples espectadors que ens visiten i ens coneixen, sinó que també s’enduguin un molt bon record de nosaltres”.

De fet, l’edició d’enguany dels Tallers Oberts conserva l’esperit inicial de la iniciativa, però “experimentem amb molts més espais i amb moltes més activitats perquè el projecte s’acabi de consolidar i es converteixi en un imprescindible del calendari de la ciutat”, assegura López. I és López està al capdavant d’una nova junta de Tallers 03 que ha volgut donar-li un nou impuls i plantejar noves dinàmiques per aquest certamen ja consolidat en el calendari cultural tarragoní. Entre d’altres novetats destacades hi ha les festes que es faran a la sala El Cau, el dinar popular amb els artistes del diumenge o les tres exposicions que es podran veure a l’Antiga Audiència, a l’Antic Ajuntament i a la seu dels Serveis Territorials de Cultura.

Així doncs, durant els propers quatre dies un total de 28 tallers i 15 aparadors de la Part Alta es vestiran de gala i obriran les seves portes per mostrar a la ciutat què fa i com treballa habitualment el moviment cultural tarragoní.

Familia Tallers03 02