Fran Ortega (Tarragona), conegut amb el nom artístic de Pacoenlaluna, va publicar el seu primer disc l’any 2003 i, des de llavors, ha anat combinant els espectacles de música i musicomèdia amb la seva carrera com a guionista i actor de cinema i televisió.

De fet, tot i que en l’àmbit musical el confinament l’ha obligat a allunyar-se durant un temps dels escenaris, Ortega està treballant des de casa en la redacció de tres nous guions per a pel·lícules de cinema.

Els rodatges s’han aturat, però la feina al darrere continua. De fet, he notat com s’incrementava bastant perquè, en el moment en què es pugui tornar a rodar, tot estigui preparat”, afirma Ortega.

Ara bé, durant el confinament també ha posat en marxa la seva creativitat musical per intentar apropar-se al públic a través de nous canals. A part de diferents concerts en directe a través d’Instragram, una de les iniciatives que ha promogut Pacoenlaluna ha estat la gravació d’un videoclip col·lectiu amb una de les seves cançons, “Viva la vida”. “Vaig comunicar la intenció de fer el muntatge amb vídeos que m’enviés la gent per Instagram i creia que em costaria trobar voluntaris. Amb poc més de deu minuts ja tenia tota la gent que necessitava”, explica el músic.

El balcó de casa seva també està servint aquests dies d’escenari. De fet, recorda com el primer dia que va sortir a les 20 hores a aplaudir als sanitaris, una veïna li va comentar que perquè no sortia a cantar. Des de llavors ja ha ofert tres concerts per als veïns del seu carrer i, fins i tot, està rebent peticions per interpretar certes cançons. “Un noi que viu a l’estranger m’ha demanat que li dediqui, per sorpresa, una cançó a la seva mare que viu al meu carrer i, el primer dia que vaig fer un concert, van trucar a la porta i una veïna de deu anys m’havia deixat un tros de pastís que havia fet ella i una carta on em donava les gràcies i on m’indicava que ho havia desinfectat tot abans de portar-m’ho”, rememora Ortega, emocionat davant de totes aquestes mostres d’afecte.

Més enllà de trobar aspectes negatius al fet d’haver d’estar tancat a casa, Ortega assegura que això li ha donat l’oportunitat de connectar amb un tipus de públic que, fins ara, no coneixia la seva música. “Sembla mentida, però, durant el confinament he tingut un contacte molt més humà amb un públic molt diferent a l’habitual que m’envia missatges que no m’hauria imaginat mai”, diu Pacoenlaluna.

Tot i això, durant aquestes setmanes també ha tingut la sensació de poder semblar un oportunista, però assegura que tot li ha vingut donat per les peticions de la gent. De fet, per intentar donar un punt de solidaritat a totes les seves iniciatives ha decidit donar 5 € per cada 1.000 reproduccions que acumulen els seus vídeos.

El pròxim projecte que Pacoenlaluna té en ment desenvolupar durant el confinament és la gravació d’un parell de videoclips que rodarà ell mateix amb l’equip que té a casa. “Per sort tinc un petit estudi amb un croma i unes càmeres, així que és el següent pas”, avança Ortega.

Text: Laia Díaz
Fotografies: Cedides

Etiquetes: