El Cor Increscendo, l’agrupació vocal de la ciutat reconeguda i aplaudida, promet oferir el dissabte 27 de maig una actuació inoblidable al Teatre Tarragona amb motiu del seu 15è aniversari.

InCrescendo va néixer l’any 2008, sota la direcció d’Eduard Pàmies, amb dos objectius principals: el primer, donar a conèixer noves facetes de la interpretació vocal i, el segon, crear espectacles memorables en els quals la veu fos la protagonista absoluta. Per això, les seves actuacions estan compostes per un repertori eclèctic que inclou diferents estils, clàssics convertits en petites peces d’orfebreria gràcies als arranjaments personalitats que l’Eduard Pàmies imprimeix en cadascuna de propostes del seu repertori. A hores d’ara compta amb una plantilla d’una cinquantena de cantaires, amb una varietat de veus que s’harmonitzen a la perfecció, creant un so potent i emotiu.

Per tant, tot fa preveure que l’actuació d’aquest dissabte dia 27 contindrà un repertori divers i emocionant, i que el Cor InCrescendo portarà a un viatge musical ple de bellesa i sensibilitat, tal com ja tenen acostumat al seu públic fidel que cada dia veu créixer el nombre de fans i seguidors de la música a capel·la.

Assaig del Cor Increscendo

Per als membres del Cor Increscendo, la música és més que un simple conjunt de notes. És una forma de connectar amb l’audiència i transmetre missatges universals. El programa del 27 de maig inclourà peces contemporànies i cançons que formen part de l’imaginari col·lectiu, autèntics himnes en els seus estils i èpoques. Tot plegat, en una demostració sorprenent, que ajuda a recordar que la música coral és viva, en constant evolució i adaptació als nous temps.

Cantar tot interpel·lant les emocions

Tocar els punts de dolor i la fibra sensible no és una feina senzilla i cal saber-la fer amb cura. Però el repertori que han escollit va, precisament, en aquesta línia: cantar sobre el que felices a les persones, allò que els desperta emoció: l’amor, l’amistat, la reflexió, la introspecció i el silenci que de tant en tant cal fer amb un mateix, fins arribar al final, en el qual es proposarà un convit a celebrar la vida i els moments únics que ofereix per viure intensament. Al final, la vida és tot això i la música és el mitjà ideal per vehicular totes aquestes emocions que ens són tan properes. Per això, des de l’escenari i en direcció a la sala, cada gest, cada mirada, cada nota emesa, serà una oportunitat per connectar amb l’essència de la música coral.

Habitualment el seu repertori està compost per estils que van del més llunyà al més proper: des de la música del renaixement i la música sacra fins al gòspel, la música llatinoamericana, cançons tradicionals africanes i d’Oceania, sense oblidar estils tan diferents com el pop-rock, el funky o el jazz.

Una actuació del Cor Increscendo

Tot plegat ha fet que el Cor InCrescendo s’hagi convertit en un referent de l’àmbit coral dins i fora de Tarragona. 

La cita, dissabte 27 de maig al Teatre Tarragona

Dissabte serà una vetllada interessant per a tots els amants de la música de Tarragona i dels voltants. El Cor InCrescendo promet regalar una nit màgica amb un viatge musical sorprenent.

La proposta és un concert espectacle de cant coral que compta amb la participació de prop d’un centenar de cantaires, procedents de diferents cors de Tarragona i Reus, i l’acompanyament de quatre grans músics tarragonins.

Ja no és el primer cop que Tarragona viurà un espectacle així perquè l’any 2018, amb motiu del seu desè aniversari, van organitzar el cicle de concerts El cor a la veu, que va cloure amb un gran concert al Teatre Tarragona.

Aquesta propera actuació serà una prova més de la trajectòria ascendent del Cor, un reconeixement a la seva excel·lència i una oportunitat per compartir la seva passió a la ciutat que els va veure néixer. Serà un moment per celebrar l’amor per la música, l’art i la cultura de tots els temps. Un esdeveniment que posarà de manifest el talent, el treball i la passió del Cor InCrescendo i que, de ben segur, deixarà una empremta duradora en el cor de totes les persones del públic que tinguin l’oportunitat de gaudir-ne.

Text: Roser Pros Roca

Imatges: Cor Increscendo