Patrimoni

Les millors lliçons estivals d’història

El Grup Thaleia obre aquest cap de setmana la segona edició del cicle 'Tarragona Història Viva'
11/07/2013
A l'interior del Circ romà s'hi trobaven tot tipus de personatges. Foto: Andres Antúnez

El circ de Tàrraco era molt més que l’auriga Eutyches fent de Charlton Heston a Ben-Hur. A l’interior de les voltes hi revoltaven apostadors, bruixes, venedors, els polítics que pagaven els jocs… Tots aquests personatges se’ls trobaran aquest divendres i durant tot l’estiu els espectadors de Ludi circensis, la proposta del Grup Thaleia que obre Tarragona Història Viva, el cicle d’espectacles de recreació històrica impulsats pel Patronat Municipal de Turisme.

La fórmula, engegada l’any passat, és ben senzilla: traslladar el model Tarraco Viva a l’estiu, convidant tarragonins i turistes a gaudir d’espectacles de recreació en el millor marc possible, el conjunt monumental de l’antiga Tàrraco. La iniciativa va tenir èxit i per això enguany torna amb algunes petites millores.

Marcus Vitruvius va ser l’arquitecte encarregat de la construcció del circ romà i, per això, tot i que ja han passat 2.000 anys, continua sent el millor guia possible per dirigir els grups de 40 persones per les entranyes subterrànies de l’actual Rambla Vella. Pel recorregut es trobaran un seguit de personatges que interactuaran amb els visitants. És el cas, per exemple, d’una mena de bruixes a qui els apostadors s’adreçaven per aconseguir, amb l’ajuda de la màgia, la victòria de l’auriga desitjat.

L'any passat 'Ludi circensis' ja es va representat amb èxit. Foto: Andres Antúnez

Formalment és un espectacle similar als que fem per Tarraco Viva: una lliçó d’història sense avorrir”, assegura Merche Tubilla, responsable de Thaleia. L’únic canvi substancial és que Ludi circensis sí que està recomanat per a totes les edats, a diferència d’algunes de les propostes programades al maig.

Tarragona Història Viva va néixer l’any passat amb una bona resposta de públic i amb un grau de satisfacció important. Per això s’han previst poques modificacions per a aquesta segona tongada d’espectacles, amb l’excepció de la inclusió de comentaris en anglès i francès, a més de les visites en català i castellà, fet que permetrà arribar encara a més espectadors.

A més de Thaleia, en aquesta ocasió també participaran els altres grups de reconstrucció històrica de la ciutat: Nemesis, Associació Projecte Phoenix i la Legio I Germanica. Tots ells explicaran, per exemple, com era la vida quotidiana al Fòrum de la Colònia, quin era el paper de l’exèrcit romà o els veritables usos de les muralles. Les representacions, el millor repàs d’història per a l’estiu, tindran lloc cada cap de setmana fins al 31 d’agost.

Jordi Suriñach

Cartell del cicle d'espectacles de reconstrucció històrica Tarragona Història Viva



2 Comentaris

  1. maria dolores dominguez paez
    09/08/2013 Respon

    que precio tiene la entrada? donde cogerlas ? y cuanto tiempo sea de estar antes de cada pase??

    • Tarragona 2012
      12/08/2013 Respon

      Las entradas cuestan 12 euros y se compran a través de la página web www.tarracoticket.cat. Se puede llegar 5 - 10 minutos antes del inicio de cada espectáculo. Encontrará toda la información del ciclo 'Tarragona Història Viva' en el siguiente enlace:
      http://www.tarragonaturisme.cat/admin/actualitat/167174110tgn_hv2013_fulleto_4juliol_bx.pdf

Deixa un comentari