“Mosaic de llum” és el nom que porta l’exposició d’aquarel·les del tarragoní David Carnicer (1981) que es pot visitar durant aquest mes de març a l’Espai Turisme del carrer Major.

Però, què és exactament “Mosaic de llum”? Segons explica el mateix Carnicer són imatges creades a partir d’escenaris reals, però que “diuen el que jo volia expressar”. En total, s’exposen una quarantena de làmines d’aquarel·la on es juga amb el simbolisme del color i també dels personatges.

Carnicer, que fins fa un any es dedicava exclusivament a la seva carrera musical com a baixista en diferents formacions, va tenir la idea a partir d’unes fotografies antigues. “Durant 10 anys vaig viure a Barcelona i un dia, a casa els meus avis, vaig trobar una caixa on hi havia tot de fotografies antigues de la ciutat”, explica Carnicer.

Llavors va decidir pintar-ne unes quantes, però ho va deixar aparcat. Ara bé, fa aproximadament un any va decidir deixar la música una mica de banda i es va posar a pintar vinculant aquelles imatges de la Tarragona antiga amb històries més actuals.

“Vaig començar a comprar postals, imatges de la ciutat que em cridaven l’atenció, i vaig estrenar-me creant imatges que diguessin el que jo volia dir, mostrant una Tarragona d’anys enrere, però amb un vincle amb l’actualitat, per això també hi ha relació amb fets com ara la recent explosió d’Iqoxe”, relata David Carnicer.

Estudiant de Belles Arts, Carnicer no va acabar la carrera per entrar a formar part del Taller de Músics. Durant 10 anys va desvincular-se del món de la pintura, ja que “la música és molt exigent i em robava tot el temps”. Explica que ‘Mosaic de llum’ ha estat per a ell com un canvi de rumb que “si la professió ho permet” farà que, almenys per un temps, deixi de banda la música per dedicar el seu temps a la làmina i el pinzell.

La mostra es pot visitar a l’Espai Turisme (carrer Major, 37) fins el 29 de març en el següent horari:

  • De dilluns a divendres de 10 a 14 i de 15 a 18 h.
  • Dissabtes de 10 a 14 i de 15 a 19 h.
  • Diumenges de 10 a 14 h.

Text: Laia Díaz
Fotografies: Cedides

Etiquetes: