Arts escèniques

Llegendes col·laboratives

Diferents entitats uneixen esforços per oferir una nit de llegendes urbanes a l'Espai Jove Kesse
29/11/2012
Llegendes urbanes

A l’escala amb els veïns, al camp de colònies, en un xat per Internet… Qui més qui menys ha explicat llegendes urbanes en més d’una ocasió. Des de la clàssica noia de la corba a incidents amb personatges moderns com Ricky Martin. Tothom sap que són falses, però, tanmateix, tothom assegura conèixer algú que n’ha viscut alguna en primera persona. Aquesta tardor la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública i l’Escola de Lletres han unit esforços per, basant-se en aquests rumors, posar en marxa el cicle Llegendes Urbanes. La Ciutat a Cau d’Orella, que ara arriba a un dels seus punts culminants amb una Nit de llegendes oberta a tota la ciutat.

Aquest divendres 30 de novembre a la nit l’Espai Jove Kesse, punt de referència de l’activitat juvenil de la ciutat, acollirà un itinerari de llegendes a càrrec dels alumnes de l’Escola de Lletres i els integrants dels grups Tornavís i Crazydancers. Literatura, teatre i hip-hop, respectivament, per explicar històries a mig camí entre la tradició oral i la imaginació. .

Durant dures hores, grups de quinze persones aniran passant per quatre sales d’aquest espai del carrer Sant Antoni Maria Claret. En cada cambra el públic s’hi trobarà integrants dels diferents grups que els explicaran les seves històries, que han estat preparades i polides pels alumnes dels tallers d’escriptura jove de l’Escola de Lletres. Posteriorment, tot l’equip ha seleccionat i adaptat les històries segons les seves preferències. “Juguem representant les llegendes de diverses maneres“, resumeix Eloi Isern, de Tornavís Teatre.

La nit d’aquest divendres continua en certa manera la línia iniciada l’any passat amb l’espectacle la Maledicció família malvesprada, en què Tornavís Teatre i Crazydancers van treballar conjuntament per portar a terme aquest passatge temàtic que explicava la història d’una família maleïda. A més, enguany també es compta amb un major suport per part de l’Ajuntament, que ha inclòs la Nit de llegendes en el cicle Escenari Obert, coordinat per Genovesa Narratives Teatrals.

Treballar conjuntament ha estat una experiència molt bona. Tots plegats ja ens coneixíem, però no havíem tingut mai l’oportunitat d’asseure’ns junts en una mateixa taula“, assegura Íngrid Ventura, responsable de l’Escola de Lletres. “Pretenem precisament això, connectar entitats“, afegeix Francesc Guirro, tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona.

El cicle Llegendes Urbanes. La Ciutat a Cau d’Orella continuarà amb altres activitats fins al 21 de desembre.2 Comentaris

 1. Rebeka
  29/11/2012 Respon

  A sigut i està sent una experiència molt maca i divertida. Estic convençuda tan a nivell personal com a portaveu de CrazyDancers, que això només és el principi d'un munt de col·laboracions.

  No us ho perdeu!

  • Tarragona 2012
   30/11/2012 Respon

   De ben segur que gaudirem d'altres iniciatives engrescadores com aquesta!

Deixa un comentari