Quin és el teu color preferit?

El verd llima.

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

Els còmics de Joe Madureira m’agraden molt i Jamie Hewlett de Tank GirlGorillaz.

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullós? Descriu-lo.

Un dibuix per Sant Jordi a l’escola, jo tindria uns nou anys i el va publicar el Diari de Tarragona. Crec que era un Sant Jordi que lluitava contra la contaminació de les petroquímiques, té nassos que fa més de trenta anys i seguim igual amb el tema.

Recomana’ns un llibre il·lustrat.

Hi ha una col·lecció de llibres de Luke Pearson on la protagonista és una nena que es diu Hilda, doncs l’últim, Hilda i el bosc de pedra, el món que ha creat és fantàstic.

Amb quina tècnica t’identifiques més?

Dibuixo amb llapis, dibuixo molt amb llapis després si hi ha cap dibuix en què vull donar color, treballo amb l’Ipad o l’ordinador. També depèn molt del que demana el client, els meus últims encàrrecs requerien dibuix vectorial per poder ampliar i tallar amb plotter.

Què és el que t’agrada més dibuixar?

Quan dibuixo perdo la noció del temps, la imaginació va a tot gas, no sé mai què acabaré dibuixant.

Per què i quan vas decidir ser il·lustrador?

Va ser abans de deixar l’EGB tindria uns 12 o 13 anys, però no vaig estudiar il·lustració i em vaig dedicar al disseny gràfic. Amb el temps em vaig adonar que les meves il·lustracions eren un valor afegit a les meves feines i sempre que podia les introduïa en els dissenys fins que, finalment, fa uns anys, vaig començar a fer directament feines d’il·lustrador.

Com veus la il·lustració a Tarragona?

Ara la cosa s’està animant, amb l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona estic coneixent molta gent que s’hi dedica i van sortint més projectes. És una gran iniciativa, però la gent no entén que això és una feina, molts et demanen il·lustracions i no entenen que vulguis cobrar, et diuen que compartiran el teu nom a les xarxes o diuen que és car, no volen saber les hores de feina i material que necessites per a cada il·lustració. En aquest sentit, hi ha pocs clients potencials a Tarragona i puc comptar amb els dits d’una mà els il·lustradors que conec que no han de fer una altra feina per assegurar-se un sou a casa. En el meu cas treballo des de casa, sóc dissenyador gràfic i gestor de xarxes socials, són feines complementàries, i em permeten total llibertat a l’hora d’anar agafant les diferents feines. 

[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes municipals, a InstagramFacebook i Twitter.] 

 Text i il·lustracions: Lluís Jímenez
Vídeo: Laia Marín