Bianca Garcia (Tarragona, 1983) és la XXVI Concubina del Carnaval de Tarragona. Integrant de la comparsa Som i Serem & Urban Style, aquests dies la seva agenda està plena d’activitats, entre assajos, proves de maquillatge i de vestuari i entrevistes. Parlar amb ella ajuda a comprendre la preparació i la implicació que requereix ser Concubina, un repte que afronta amb molta il·lusió.

Tot i que no pot avançar gaire coses del seu corregnat, Garcia afirma que el pròxim dimecres 19 de febrer al vespre, a l’espectacle de la Gala del Rei Carnestoltes, la seva Concubina i els sèquits, al Teatre Tarragona, hi tindrà protagonisme, entre d’altres, la qüestió de la igualtat de gènere i les conductes sexistes.  

Els records més antics que Garcia conserva del Carnaval de Tarragona es remunten a la seva infantesa, quan a la ciutat s’organitzava la Guerra de la Farina. A excepció d’un breu període d’inactivitat, en els darrers anys ha format part de la comparsa Som i Serem, primer, i de la fusionada Som i Serem & Urban Style, després. L’experiència la fa plenament coneixedora de la continuïtat cíclica del Carnaval, que torna a començar l’endemà mateix que la celebració s’acaba. “Al mes de març ja es treballa en les idees de l’any següent, en les teles i les confeccions. I a l’octubre ja iniciem els assajos. És un no parar! I així un Carnaval rere l’altre”, manifesta.

Treballadora social de professió, Garcia és una tarragonina enèrgica, molt implicada també en les Festes de Santa Tecla. Els seus companys de la Mulassa de Tarragona, de fet, l’han batejada com la “Concubina mulassera”. Com en el cas de la Festa Major, del Carnaval li agraden, sobretot, els moments preparatoris, que es viuen en la intimitat, amb els companys: “Del Carnaval em quedo amb els assajos esgotadors, les hores intempestives al local, rient de tot per culpa del cansament, les proves de vestuari en la intimitat”.

Considera que el Carnaval de Tarragona és “molt potent”, i que es troba entre els millors de Catalunya. El defineix com un “aparador perfecte” de la ciutat. Enguany, ella en serà la reina. Hi ha dedicat moltes hores i molts esforços, i ja té ganes que comenci. “No som professionals, i ens calen molts assajos perquè tot surti perfecte, però amb temps i dedicació segur que ens en sortirem!”, assegura, amb l’optimisme que la caracteritza.

Text: Enric Garcia Jardí

Fotografies: Marc Torija