Encara no han fet 20 anys i ja han guanyat el concurs musical DO Tarragona organitzat per l’Associació de Músics de Tarragona (AMT). Parlem dels Ivory, que integren els joves Joel Calvo, Albert Poll i Joan Torné.

Es coneixen des de ben petits i tots tres han fet durant anys classes particulars de música. Ara bé, no va ser fins fa poc que un dia es van decidir a pujar a un terrat i provar com sonaven tots junts. “El primer dia va ser una mica desastre, a més, érem cinc i dos es van acabar perdent pel camí perquè es van pensar que això no anava de veres”, explica el baixista de la banda, Joel Calvo. Però realment sí que anava de veres, van seguint tocant i ben aviat van començar a compondre les seves primeres cançons pròpies.

Vist que la cosa rutllava, el trio va començar a assajar amb regularitat i va començar a fer els primers concerts. “Per assajar, vam ocupar les golfes de casa de l’àvia de l’Albert a Vilallonga del Camp i vam folrar les parets amb caixes d’ous de cartró (ens van dir que servia per insonoritzar un espai, però la gent del poble ens escolta igual)”, remarca, divertit, en Joel.

10265516_1494478154099849_2618757869360166467_o

El seu primer concert va ser per a una festa de final de curs del col·legi Sant Pau, on tots tres estudiaven, i a partir d’allí ja no van parar. Van anar fent actuacions per diferents locals de Tarragona i de municipis dels voltants i, fins i tot, aquest 2014 han actuat a Irlanda. “Una veïna de Vilallonga té el marit irlandès i ens van contractar per actuar a la seva boda i també per tocar en dos pubs irlandesos”, recorda el baixista.

Ara bé, potser el més curiós d’aquesta formació és el seu estil musical. Influenciats per artistes com Jimi Hendrix o bandes com Led Zeppelin, la seva música és una barreja de rock i blues dels anys setanta. És per això que bona part del seu públic més fidel són adults “de l’edat dels nostres pares”, afirma en Joel, que reconeix que la música que han escoltat a casa des de petits els ha marcat molt en el seu estil.

Així doncs, aquests aires retro els han permès convertir-se en els guanyadors de la darrera edició del DO Tarragona, un reconeixement que per a ells és molt important ja que “és un premi que t’ajuda a projectar-te com a grup, només cal veure què ha passat amb gent com Le Circke o els Harrison Ford Fiesta”, destaca el baixista, que també recorda com van presentar-se al certamen a última hora perquè “ens hi van animar alguns coneguts, perquè nosaltres consideràvem que encara no teníem prou nivell per competir-hi”.

Immersos en els primers anys d’universitat, els Ivory aprofiten els caps de setmana per assajar i ja estan preparant nous temes propis que els permetin millorar el seu repertori i també les seves actuacions en directe.

Laia Diaz.

10548671_10203670558582481_3203358848875999123_o