Música dels setanta feta per tres tarragonins de 19 anys

Encara no han fet 20 anys i ja han guanyat el concurs musical DO Tarragona organitzat per l’Associació de Músics de Tarragona (AMT). Parlem dels Ivory, que integren els joves Joel Calvo, Albert Poll i Joan Torné.

Es coneixen des de ben petits i tots tres han fet durant anys classes particulars de música. Ara bé, no va ser fins fa poc que un dia es van decidir a pujar a un terrat i provar com sonaven tots junts. “El primer dia va ser una mica desastre, a més, érem cinc i dos es van acabar perdent pel camí perquè es van pensar que això no anava de veres”, explica el baixista de la banda, Joel Calvo. Però realment sí que anava de veres, van seguint tocant i ben aviat van començar a compondre les seves primeres cançons pròpies.

Continua llegint

‘Metal’ fet a casa amb dimensió internacional

Començar tocant amb els amics als Pallaresos i trobar-se, uns anys després, fent concerts a Finlàndia o editant un disc al Japó. Aquesta podria ser, resumint molt, la història d’Ankor, un grup de metal del Tarragonès que està vivint una gran projecció. De moment, els podrem escoltar aquest divendres a la nit, tancant el festival de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt), en el marc de les festes de Sant Magí.

Tot va començar el 2003, quan dos amics de 14 anys dels Pallaresos van decidir formar una banda i fer versions de les cançons que més els agradaven. El grup va anar renovant alguns dels seus components fins que el 2005, amb la incorporació de la vocalista d’ulls penetrants Rosa de la Cruz, va establir-se amb els seus sis components actuals i es va decantar de forma definitiva cap al metal. La presència d’una dona al capdavant del grup va valer-los les crítiques dels més puristes, que irònicament els qualificaven de tocar heidi-metal.

Continua llegint

La ‘Reina’ inaugura la Capsa de Música

L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) homenatjarà aquest divendres 22 de juny el grup Queen en el ja tradicional concert del Dia de la Música. Una setzena de formacions locals versionaran 30 cançons de la mítica banda britànica. L’espectacle servirà, a més, per estrenar la Capsa de Música, el nou recinte de la Tabacalera en el qual els músics tarragonins tenen moltes esperances dipositades.

Ja fa diversos anys que l’aMt té el costum de celebrar el Dia de la Música coordinant un concert en què les bandes de la ciutat versionen un mateix artista o cançons d’un mateix estil. D’aquesta manera, els músics tarragonins ja han portat al seu terreny els Beatles, Elvis Presley o Bob Marley, així com les cançons del pop rock fet a Catalunya o de la Movida madrileña.

Continua llegint