Arts visuals

Napi: “Quan era petit ja veia que la realista inventada dels adults era molt absurda i vaig tenir un rebuig. A partir de llavors vaig focalitzar-me en el dibuix crític”

L'humorista Napi és l'Il·lustrador Convidat d'aquest mes
05/03/2020


Quin és el teu color preferit?

Tots els colors en una il·lustració determinada poden ser importants. Com deia Joan Baez “Gracias a la vida que me ha dado tanto, perfecto distingo el negro del blanco…  Dubi, dubi”.

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

Moltíssims. La meva primera influencer va ser la meva mare, tot i que no vaig seguir els seus passos (era una gran pintora realista) i em vaig decantar per la caricatura. De petit copiava tot el que queia a les meves mans: Tebeos, Pulgarcitos, Tío Vivo, etc. Més tard em van influenciar els grans humoristes de l’època: Chumy Chúmez, Forges, Perich… Un referent important per a mi va ser el dibuixant underground Crumb, també. 

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullós? Descriu-lo.

Són tants i tan poc valorats, snif, snif… Però juro que demà en faré un del qual ningú dubtara del meu talent! 

Recomana’ns un llibre il·lustrat.

Sóc més de llibres de còmic i d’acudits. Podria citar els còmics de Calvin i Hobbes. Hi ha molts caricaturistes americans, també, que he anat descobrint a través d’Internet. Actualment s’ha obert el ventall. 

Amb quina tècnica t’identifiques més?

Potser amb l’aquarel·la, la tinta, el Photoshop per colorejar i si m’encarreguen caricatures sempre utilitzo l’aquarel·la.

Què és el que t’agrada més dibuixar?

A part de l’acudit del Diari de Tarragona, a vegades llegint un titular ja em ve la idea. També caminant o amb els amics, una conversa… en qualsevol moment pot sortir l’espurna. M’agrada molt dibuixar al natural, agafar la llibreta i sortir al carrer. 

Per què i quan vas decidir ser il·lustrador-humorista gràfic?

Crec que vaig néixer amb el llapis a l’orella. Quan era petit ja veia que la realista inventada dels adults era molt absurda i vaig tenir un rebuig, a partir de llavors vaig focalitzar-me en el dibuix crític. I encara continuo…

Com veus la il·lustració a Tarragona?

Molt bé. A l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona hi ha gent molt capacitada. En soc soci perquè en vaig veure la notícia al Diari. Tot el que sigui associacions d’il·lustradors hi vaig de cap. La unió fa la força! 

[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes municipals, a InstagramFacebook i Twitter.]

Text i il·lustracions: Napi
Vídeo: Laia Marín – Tarragona Cultura1 Comentari

  1. […] material, dissenyat per l’artista gràfic Napi, es va penjar en diverses escoles de l’àrea de Tarragona i el Vallès, amb la finalitat […]

Deixa un comentari