Paco Ortega, més conegut com Paco Enlaluna, és un dels cantautors tarragonins amb més renom i més peculiar. Els seus concerts acostumen a caracteritzar-se per ser una barreja de cançons, amb monòlegs i molta interacció amb el públic, però durant aquestes Festes de Santa Tecla Enlaluna ha decidit deixar la guitarra a casa i, a canvi, posar-se un nas de pallasso.

Durant els primers dies de les Festes, es va aliar amb els membres de la Companyia Passabarret i va protagonitzar un espectacle familiar a la carpa de circ que hi ha instal·lada a la plaça Verdaguer. “Un dia em van trucar i em vaig quedar al·lucinat que m’oferissin ser el protagonista d’un espectacle de circ per a nens”, explica Enlaluna, que mai abans, a excepció d’un petit show de dansa, havia fet res exclusivament per als infants.

El leimotiv de l’espectacle era molt clar: “Què passaria si vestíssim a Enlaluna de pallasso?” Una pregunta que es va poder respondre durant els primers dies de festa en un espectacle que va tenir una molt bona acollida per part del públic. “La idea és que jo faig el paper d’empresari que contracta el circ i acabo fent-hi de pallasso”, remarca Enlaluna, que assegura que s’ho va passar d’allò més bé portant el nas vermell. “He encarnat dos papers, el de pallasso llest i el de pallasso més tontet i aquest darrer és el que m’ha donat més satisfaccions”, assegura el cantautor.

Tot i la bona acollida del show i la seva satisfacció amb el resultat, Paco Enlaluna diu que no ho tornarà a fer més. “Sempre estic obert a noves experiències, però aquesta no està dins de les meves habilitats reals i, si comencés a fer-ho de manera regular, es convertiria en una feina i prefereixo que es quedi en una bonica experiència”, remarca. Tot i això, sí que aplicarà alguna de les coses que ha après aquests dies amb els més petits i és que “fins ara quan feia un concert en horari més familiar sempre m’enfadava amb mi mateix perquè no era capaç de captar prou l’atenció del públic infantil i a partir d’ara podré aplicar algunes tècniques que he après gràcies a aquest espectacle”.

Enlaluna es dedica habitualment a escriure guions i també fa d’actor. Ara bé, les primeres vegades que va pujar en un escenari va ser amb la seva guitarra i cantant les seves pròpies cançons, que acompanyava amb divertits monòlegs.

Laia Diaz