Sembla que enguany serà la Santa Tecla de les estrenes. Després de la incorporació del Griu al Seguici Festiu i de tres noves parelles de Nanos Petits, el proper diumenge 21 de setembre també es podrà veure una nova figura a l’Arrencada dels Gegants. Es tracta del Gegant dels Chargrossos, una associació formada a la ciutat l’estiu del 2011.

No serà la primera vegada que aquesta figura amb forma d’ampolla de Chartreuse, la beguda més tradicional de les festes, es deixi veure per la ciutat, però sí que serà el primer cop que participi en un acte tradicional de manera oficial. El president dels Chargrossos de Tarragona, Ivan Muñoz, explica que estan molt contents de poder participar per primer cop a l’Arrencada perquè “a l’entitat hi ha molta canalla petita que està molt il·lusionada i ho espera amb els braços oberts”.

Els Chargrossos de Tarragona és una entitat formada per un grup d’amics que fa tres anys va decidir que volia tenir la seva pròpia figura per participar a la Baixada de l’Àliga. “Ens vam cansar d’anar amb el cúmul de gent i també de no poder agafar les bèsties, que se suposa que és l’objectiu de la Baixada, però amb les aglomeracions que hi ha és gairebé impossible”, assegura Muñoz. Així doncs, els anys 2011 i 2012 van desfilar darrere la Baixada amb un gegant amb forma d’ampolla de Chartreuse fet amb paper i cartró, mentre que l’any passat van decidir “professionalitzar-se” i construir un gegant de fibra de vidre.

1000926_495036763946277_1250096585_n

A dia d’avui ja són uns 80 de socis i, de fet, a part de ser els portants d’aquest gegant amb forma d’ampolla, també van ser els organitzadors del concurs de menjar hot dogs que va tenir lloc el passat Sant Magí. Segons Muñoz, el seu objectiu és que algun dia puguin acompanyar el gegant amb dos nans que siguin dos monjos cartoixans, els encarregats d’elaborar el Chartreuse. “L’ampolla l’hem pogut fer nosaltres mateixos amb l’ajuda de diversos amics, però els nans ja requereixen molta més feina i no sabem quan els tindrem, però la voluntat és tenir les tres figures al més aviat possible”, diu Muñoz.

Tot i això, aquesta Santa Tecla, al gegant dels Chargrossos se’l podrà veure ballar amb entusiasme l’Amparito el proper diumenge 21 de setembre durant l’Arrencada dels Gegants.

Laia Díaz