Després d’una hora d’escalfament, pels volts de les 12 h comença a sonar la música a la seu de la Companyia Plan B Danza, a la Part Baixa de la ciutat. Fins a les 17 h repassaran una i altra vegada les coreografies, repetint moviments, polint detalls. És la mateixa rutina de cada dia, de dilluns a dissabte des de fa gairebé dos mesos. “És el que necessitem per recrear l’espectacle. Si comencéssim de zero necessitaríem molt més temps!”, explica l’Arantxa Sagardoy, directora de la companyia. Parla amb nosaltres però de reüll continua mirant els ballarins, marcant-los el ritme.

Queda menys d’una setmana per a la reestrena, aquest diumenge, de Les criatures de Prometeu, l’espectacle de la Companyia Plan B Danza, dirigit per Arantxa Sagardoy i Alfredo Bravo, que es va estrenar l’any 2009 al Teatre Auditori del Camp de Mart en el marc de l’ETC Festival. Ara l’espectacle ha estat seleccionat pel projecte Danza a escena com un dels millors espectacles de dansa de l’Estat i per això enguany farà una gira que els portarà a ciutats com Segòvia, Sagunt o la Corunya, entre d’altres. A diferència de 2009, l’Orquestra Camerata XXI no interpretarà en directe la música de Beethoven i dels 16 ballarins d’aleshores s’ha passat als 11 d’aquesta gira. Tot i això, Sagardoy es mostra molt satisfeta: “avui en dia és molt difícil produir un espectacle de dansa contemporània amb 11 ballarins i per a nosaltres és un privilegi poder oferir-lo en diferents ciutats“.

Prometeu és, segons la mitologia grega, el tità que es va enfrontar a Zeus per robar el foc als déus i oferir-lo als homes, acció per la qual va ser castigat amb duresa. Desig i venjança són, per tant, els eixos d’una coreografia basada en la vitalitat del cos humà. “Qui té les eines té el poder, avui i fa més de 2.000 anys”, explica Sagardoy.

Assaig de 'Les criatures de Prometeu'Per completar la companyia, a l’hivern es va convocar un càsting al qual es van presentar desenes de ballarins. Els seleccionats conformen un grup “d’altíssima qualitat tècnica però, sobretot, són un grup humà fantàstic. I això per a nosaltres és importantíssim“, destaca Sagardoy. Els ballarins provenen de diferents ciutats de l’Estat i, fins i tot, de països com França i Alemanya.

Els ballarins es prenen un descans. És el moment d’hidratar-se o, fins i tot, de menjar un plàtan revitalitzador. Alguns d’ells repassen algun moviment encara desajustat, mentre un altre demana escoltar una altra vegada la música. L’estrena és imminent.