El pròxim divendres 8 de novembre la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre organitza la 9a edició del Sopar de les Estrelles.

Més enllà de ser una celebració amb finalitats solidàries, com tantes altres que es poden organitzar a la ciutat, el Sopar de les Estrelles ofereix una experiència gastronòmica excepcional i única a tots els seus assistents, ja que el disseny del menú i l’elaboració dels plats va a càrrec de reconeguts cuiners de les comarques tarragonines, molts d’ells amb Estrella Michelin.

Joan i Arnau Bosch, de Can Bosch, i Diego i Rubén Campos, de Rincón de Diego, ambdós de Cambrils; Fran López, de Villa el Retiro de Xerta, i Jeroni Castell de les Moles i Vicent Guimerà de l’Antic Molí, ambdós d’Ulldecona, són els premiats cuiners que preparan el menú del Sopar de les Estrelles.

Ara bé, també els acompanyaran els restauradors Mohamed Quauch del Terrat Restaurant, Rafel Muria dels Quatre Molins de Cornudella, Àngel Jiménez del Complex Educatiu i Gabri Olivier de la Gelateria Olivier. A més, el forner Jordi Andreu de Tarragona aportarà el pa que es servirà durant l’àpat.

Un sopar per a sibarites de totes les butxaques

  • Milfulls de patata a la mantega d’herbes, tàrtar de vedella i maionesa chipotle.
  • Filipino de galeta cruixent amb parmesà i brandada de bacallà amb all negre.
  • Papada i anguila del Delta amb colatura d’anxova, parfait de llagostins amb el seu tàrtar cítric.
  • Sopa ramen amb marisc del mediterrani.

Aquests són només alguns dels plats que es van poder degustar a la passada edició del Sopar de les Estrelles. El menú d’aquest 2019 és tot un secret que no es farà públic fins que els comensals estiguin a taula.

L’escenari del sopar s’allunya bastant del glamour dels grans restaurants, però les taules i els bancs de fusta del menjador del Complex Educatiu són el millor escenari per una de les cites solidàries més sibarites de l’any.

El preu del sopar és de 45 euros per persona i el tiquet del sopar cal reservar-lo prèviament trucant al telèfon de la Lliga, el 977 23 24 24, o bé fent un ingrés al número de compte ES38-2100-3510-7622-0019-6217 indicant-ne el nom i cognoms.

La recaptació serà per al programa Exercici Físic i Càncer

La recaptació de l’acte, durant el qual també es faran sortejos d’obsequis cedits per comerços de la ciutat i de la demarcació, anirà destinada al programa Exercici Físic i Càncer, que desenvolupa la Lliga contra el càncer per afavorir la pràctica esportiva entre els malalts.

Aquest programa està demostrat com una mesura de prevenció per evitar la proliferació del càncer, tant com són els hàbits d’alimentació o l’absència d’hàbits com el tabac.

L’exercici físic en els pacients amb càncer és de molta utilitat com a mesura rehabilitadora, especialment en càncer de mama, comporta grans beneficis psicològics i està demostrat que disminueix en gran part el cansament, la fatiga o l’astènia dels/de les pacients en tractament de quimioteràpia i/o radioteràpia.

Text: Laia Díaz
Fotografies: Lliga contra el càncer