Cecília Bofarull Briand (Tarragona, 1976) és dissenyadora gràfica i fa sis anys i mig que lluita contra un càncer de mama.

Temps enrere va regentar un estudi de disseny a Tarragona i també va ser la directora d’art dels hotels Alma de Barcelona i Pamplona. Ara, ha publicat el llibre Me quiero vivir, una mena de dietari de la seva convivència amb el càncer a través de taques de colors i reflexions personals.

Va ser després d’una primera recaiguda i d’un avortament natural que va agafar el pinzell i les aquarel·les i va dibuixar una taca de color pastel. “Quan vaig veure aquella taca vaig començar a pensar com el cos era capaç de fer una cosa tan bonica com un fill i tan lletja com un càncer. Ho vaig publicar a les meves xarxes socials i a la gent li va agradar“, explica Bofarull.

Casual. Així va ser l’inici de Me quiero vivir. De la mateixa manera que és casual que els seus dibuixos i les seves reflexions hagin acabat recopilades en un llibre. “La gent, a través de les xarxes, em deia que aquell quadern de viatge de la malaltia l’havia de convertir en un llibre, però no ho acabava de veure, fins que des de l’editorial Acantilado em van dir que ho maquetés i la idea popular va tirar endavant“, relata Bofarull, que aviat farà 7 anys que conviu amb el càncer.

Optimista i lluitadora, Bofarull reconeix que, òbviament, no voldria estar malalta, però també agraeix al càncer haver-la fet més forta. “En molts moments em trobo malament, però quan estic bé, aprofito els instants al 100%. Sóc feliç. Està clar que no vull estar malalta, però no em donaré cops contra la paret. Ha vingut així, ho acceptat i he intentat girar la truita“, afirma convençuda mentre explica que l’any passat durant dos dies de repòs d’un assaig clínic va agafar un avió i se’n va anar a veure una amiga a Buenos Aires. “A Buenos Aires! Anar i tornar en dos dies, però estava bé i ho havia de fer“.

Quan se li pregunta un consell per aquells qui rebin un diagnòstic similar al seu, Bofarull té clar que la millor recepta és la paciència. “Quan t’ho diuen s’inicia un periple de tractaments, de visites mèdiques, d’informes… No t’has d’avançar i has d’anar agafant les coses una rere l’altra. Això sí, l’actitud també hi fa molt. Jo estic convençuda que tiraré endavant“.

Me quiero vivir es presentarà el pròxim divendres 8 de novembre a les 19 hores a la Llibreria Adserà. La recaptació de la venda del llibre es destinarà íntegrament a la investigació del càncer a través de la Fundació FERO.

Text: Laia Díaz
Fotografies: Cecília Bofarull