Arts visualsBloc

“Vaig escollir viure a Tarragona per la llum que té”

Montse Ferré, una de les tarragonines més populars a Instagram, ha estat la primera 'Fotògrafa convidada'
30/04/2013
Montse Ferré - Port

La falsetenca Montse Ferré confessa que, fins i tot abans de la revolució dels telèfons intel·ligents, sempre portava una càmera de fotos a la bossa per no desaprofitar cap bona instantània. Amb aquesta vocació no és estrany que sigui una de les tarragonines més actives a Instagram, amb més de 1.500 seguidors. Ferré ha estat l’encarregada d’estrenar El fotògraf convidat, una iniciativa de Tarragona Cultura per mostrar cada mes la visió de la cultura de diferents fotògrafs de la ciutat. Un cop gaudides les seves cinc imatges, és un bon moment per copsar com entén la fotografia, Instagram i Tarragona com a escenari.

Com vas plantejar el repte de La fotògrafa convidada?

Doncs que la cultura és accessible a tothom. Com volia dir en l’última fotografia de la sèrie, sense la majoria de la societat la cultura no existiria. Pel que fa al procés de creació, normalment em dibuixo les fotografies abans de disparar-les, en una mena de storyboard. He buscat algú que sabés preparar un ocell de paper, com també he necessitat tres o quatre dies per trobar la partitura d’Imagine o perquè algú em deixés una guitarra. Per a l’última fotografia, vaig estar tota la tarda enganxant cartells als fanals fins que, després de més de 20 proves, vaig decidir quina foto m’agradava més. A banda, m’havia fet una llista de totes les coses que per a mi eren cultura. Com que només disposava de cinc fotos no vaig encabir-ho tot, però òbviament la fotografia i la música no hi podien faltar.

Quina és la teva relació amb Instagram?

Vaig entrar a Facebook per penjar les meves fotografies i quan vaig descobrir que hi havia una xarxa específica de fotografia, sense la xafarderia que pot haver-hi a Facebook, em va encantar. Per a mi és un mar de clients i, a banda, és un lloc on mostrar el que faig sense por, d’ensenyar qui sóc jo o com veig les coses. Instagram és un facilitador. I, a més, a través d’aquesta xarxa, he conegut molta gent amb les mateixes aficions que jo.

En les teves fotografies barreges moltes coses: paisatges, muntatges, escenes en què apareixes… 

Són reflexos d’un estat d’ànim, però rarament utilitzo Instagram com s’hauria de fer. Normalment faig fotos durant tot el dia i després, quan tinc una estona o una altra, pujo alguna imatge. M’agrada editar les fotografies, veure com queden amb els filtres…

Montse Ferré - Passeig de les Palmeres

Què t’aporta Tarragona com a escenari fotogràfic?

Cada dia m’aporta coses especials. Vaig escollir viure a Tarragona per la llum que té. Sóc de Falset i havia d’escollir entre Reus i Tarragona i em vaig decantar per aquí per la seva llum, que és brutal. La trobo màgica. Hi ha dies en què no necessites un cafè per despertar-te, en tens prou a mirar per la finestra. I, de fet, la llum (i les ombres) són ben presents en les meves fotografies.

Les teves fotografies tenen una gran acceptació a la xarxa. De mitjana, una sola foto pot rebre més de 300 “M’agrada”. És una responsabilitat?

Simplement n’estic molt agraïda. Interactuo molt amb la gent i és normal que si a algú li agrada una fotografia et faci un “like”. En el moment que sigui una responsabilitat ho deixaré, perquè per a mi Instagram és un joc. Simplement m’ho passo bé i pot potenciar la meva feina o la meva visió de les coses.

Actualment intentes dedicar-te professionalment al món de la fotografia. La teva presència a la xarxa pot ser una barrera?

No, al contrari. Hi ha maneres completament diferents d’ensenyar el que fas. Pots fer una exposició en un bar, però difícilment tindré la certesa que se la miraran 300 persones com sí que sé que ho fan a la xarxa. Instagram és una exposició virtual, a la qual hi entra qui vol i que està classificada per temes. De fet, a mi m’han arribat ofertes de feina gràcies a Instagram.

Montse Ferré - Sempre hi ha missatges per tot arreu4 Comentaris

 1. Montse Ferré
  28/05/2013 Respon

  Je Je Je, Moltes Gràcies Cristina! sorry per contestar a mises dites, pero mes val tard que mai! :-)

 2. cristina Martin
  02/05/2013 Respon

  bravo Montse!!!. m agrada molt la teva manera de veure les coses. la llum , ombres.... ets una gran fotografa!!!. enhorabona per ser la "primera" en aquesta seccio!"

 3. jaka
  30/04/2013 Respon

  Felicitats Montse ! les teves fotos son magnifiques !!

  • Montse Ferré
   28/05/2013 Respon

   Com sempre Rosa, ja ho veus, vaig tard, però com deia la meva avia, mes val tard que mai! aixi que moltes moltes gràcies!
   Espero que estiguis millor! va que ja t'enim 'estiu al tombar del carrer!
   un petonet guapa!

Deixa un comentari