Innocència natural

La sèrie de la Cristina Cabré, dedicada a la innocència natural dels infants, tanca el projecte del Fotògraf Convidat de Tarragona Cultura, una inciativa que va començar l’any 2013 i que ha acollit i promocionat un total de 57 fotògrafs tarragonins. La proposta de la Cristina ha estat especialment adequada per cloure’l, perquè ens parla de començament: començament del viatge, del camí, de la vida…, i és així com ens agrada acabar, encetant un nou any i nous projectes acompanyats de tot el pòsit de talent que aquests fotògrafs ens han lliurat voluntàriament al llarg de tot aquest temps.

La Cristina ha fet una sèrie de conte; entre escenaris naturalistes, els seus retrats són d’una bellesa tan extraordinària que remet instantàniament a la fragilitat humana davant del temps. Amb ella ens endinsem en aquest bosc oníric i aprofitem per donar les gràcies a tots els autors que han volgut ser part d’aquest petit gran projecte apassionat.

Continua llegint

La 5a edició del Fotògraf Convidat acaba amb la tradicional exposició col·lectiva

El dimecres 13 de desembre, a les 19 h, a l’Espai Turisme (c. Major, 37), es va presentar l’exposició “El Fotògraf Convidat 2017”, una mostra que recull les 12 sèries dels 12 fotògrafs que han participat enguany en aquesta iniciativa de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. Fa cinc anys que des de Tarragona Cultura vam posar en marxa el projecte El Fotògraf Convidat a les xarxes socials, on cada mes hem convidat un instagramer a mostrar, amb cinc imatges, la seva visió de la cultura, de l’art i de la fotografia. Des del 2013, que es va iniciar el projecte, ja han estat 57 els fotògrafs que han triat un aspecte relacionat amb aquests temes i n’han articulat una petita sèrie. Aquesta experiència ens ha permès descobrir, d’una banda, una gran diversitat de mirades sobre realitats comunes i, de l’altra, talents mig amagats que, de fet, si els seguim a les xarxes, podem gaudir dia a dia. Ha estat així com Tarragona Cultura ha acomplert dos dels objectius que té: el de promoure la creació artística i, alhora, el de difondre-la i projectar-la.

Continua llegint

Cristina Cabré: “Per mi una fotografia bona és la que et produeix alguna emoció”

Va néixer a Tarragona l’any 72 i la seva principal afició és la fotografia, que ara ha convertit en professió. Quan li preguntem quan i com va néixer la seva passió per la fotografia ens diu: “No recordo un moment concret, és una cosa que sempre m’havia agradat. De fotografiar els meus fills i el meu entorn vaig passar a fotografiar als fills d’amics, i poc a poc els fills de gent que no coneixia… Encara que jo mai no m’havia plantejat dedicar-me a la fotografia professionalment, un cúmul de circumstàncies van fer que escollís aquest camí. I ara és el que em fa més feliç.”

La Cristina Cabré és la Fotògrafa Convidada que tancarà l’any 2017 a les nostres xarxes i també la que clourà aquest projecte, que ja té cinc de vida i que ha vist passar per davant 57 talents diferents.

Continua llegint