#ElFotògrafielsReflexos

Avui tanquem el novembre i, com cada mes, al blog de Tarragona Cultura fem un recull de les cinc imatges que el Carl i el Kiko, de Polarizador Estudio (@polarizador), ens han ofert com a Fotògraf Convidat a les nostres xarxes socials. Per a la seva sèrie, tal com explicaven a l’entrevista que els vam fer, van escollir una temàtica molt tractada fotogràficament, la del patrimoni de la ciutat, però l’han presentat des d’un punt de vista nou i diferent: com veureu, es tracta de 5 retrats en què, mitjançant l’element comú del mirall, el retratat no és el subjecte sinó l’entorn. De fet, amb aquest treball, han aconseguit fer un petit homenatge a la cultura de Tarragona i, als que les hem vist, obrir-nos un seguit d’interrogants molt suggeridors sobre el discurs que fem de la nostra ciutat, sobre la manera que tenim de mirar la història i, si anem més enllà, sobre l’essència de l’acte fotogràfic.

Continua llegint

“La cultura és la base de la convivència i no es pot comprar, s’ha d’ensenyar”

Si sou seguidors de les activitats culturals de Tarragona, probablement l’haureu vist actuar al Festival Dixieland. Nascut a Tarragona, amb trenta-tres anys d’edat, és coordinador i entrenador d’actors a Portaventura, on també fa d’actor. D’altra banda, fa bolos amb altres companyies, com la Small River Prison Band, per a la qual ha fet de guionista i de director del seu espectacle.

Estem parlant d’un tarragoní molt popular, l’Héctor de la Salud, que, des de fa uns anys, s’ha aficionat també a la fotografia, sobretot per parlar de viatges i de la cultura que li agrada. Ell és el Fotògraf Convidat del mes de juny. Voleu saber de què ens parlarà amb la seva sèrie a Instagram? Avui el coneixem una mica més en aquesta entrevista.

Què fas en les teves hores lliures?
M’agrada anar a veure festes i espectacles. Això em fa mantenir viva la ment per crear altres espectacles i guions. I com que em deixo enredar molt fàcilment, sempre estic liat amb projectes nous.

Continua llegint

“La meva prioritat a l’hora de fer una foto és explicar una història i fer riure”

Treballa al Gabinet Jurídic de la Universitat Rovira i Virgili. A Instagram és un usuari amb un nombre elevat de seguidors que aprecien molt la seva galeria, perquè és original dins de la xarxa. Les seves fotografies són una congelació de trossets d’històries que mostren una gran cura escenogràfica i que, mitjançant l’humor, tenen un to subversiu potser involuntari, però que, si més no, ens trenca els esquemes. Guillem Tapias, @guillemtz a IG, és el Fotògraf Convidat per Tarragona Cultura a Instagram durant el mes de gener i li hem fet una petita entrevista per conèixe’l una mica millor.

Quina és la teva relació amb la fotografia?

A la meva mare sempre li ha agradat la fotografia, així que suposo que ha estat una afició heretada; no obstant això, sempre m’havia agradat més veure fotos que fer-les. Va ser arrel de la compra d’una càmera rèflex fa uns anys que em va venir l’afició per fotografiar i no només per la fotografia.

Continua llegint