Quin és el teu color preferit?

El blau, tot i que sento predilecció pels tons pastel en general. 

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

Des de que tinc memòria m’ha fascinat la feina d’Akira Toriyama. Després vaig descobrir la il·lustració mes enllà del còmic, el manga o l’àlbum il·lustrat, aquelles imatges que apareixen als diaris o a les revistes (que no entenia quan era petit). Amb el temps entens que cada mà té un discurs, un llenguatge propi en què pots trobar contingut. Em quedo embadalit cada cop que entro a les xarxes socials de Eva Vazquez, Riki Blanco, Juan Bernabeu, Mr. Aryz, Cinta Vidal… La llista podria ser infinita.

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullós? Descriu-lo.

Recordo perfectament el dibuix, jo devia cursar 3r de primària i va ser la primera vegada que vaig tenir la sensació que el que hi havia en el paper es corresponia (bastant fidelment) amb la imatge que havia usat de referència. Es tractava d’un dibuix a llapis d’un jugador de beisbol a punt de colpejar la pilota amb el seu bat.

Recomana’ns un llibre il·lustrat.

N’hi ha tants de bons que et recomanaré l’últim que m’he comprat; es titula Cats are paradoxes, de Pablo Amargo, editat per Jot Down Books.

Amb quina tècnica t’identifiques més?

Treballo amb tècnica digital perquè em sento molt còmode, és com tindre una xarxa de seguretat: si comets algun error pots viatjar en el temps i corregir-ho. 

Tot i així m’agraden molt les tècniques tradicionals, especialment la aquarel·la.

Què és el que t’agrada més dibuixar?

M’agrada molt dibuixar objectes, distorsionar-los, redefinir-los perquè adquireixin una nova significació. M’interessa el volum i experimentar amb les textures, especialment amb el soroll digital.

M’agrada molt la sensació d’haver resolt visualment l’enigma que s’amaga darrere de l’explicació d’una idea o concepte.

Per què i quan vas decidir ser il·lustrador?

Sempre he sigut una persona amb inquietuds artístiques, però mai he tingut clar a què em volia dedicar. Vaig deixar de treballar com a transportista autònom per cursar el cicle d’il·lustració a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, sense tenir massa clar si aquest havia de ser el meu camí, però em venia de gust. Finalment, he trobat en aquesta disciplina una feina que m’estimula i m’apassiona.

Com veus la il·lustració a Tarragona?

A Tarragona tenim il·lustradors i il·lustradores magnífiques, però malauradament es tracta d’una professió en què resulta complicat trobar estabilitat laboral. Aquesta i altres raons ens han impulsat a crear l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona, una entitat amb què volem donar visibilitat a la nostra feina. Volem posar en valor la singularitat i la capacitat creativa del nostre col·lectiu i és molt millor fer-ho amb amics i companys que tot sols.

[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes municipals, a InstagramFacebook i Twitter.]

Text i il·lustracions: Adrià Ramírez
Vídeo: Laia Marín – Tarragona Cultura