Cada dimecres al matí, durant els mesos de juliol i agost, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) proposa una activitat perquè grans i petits es converteixin en exploradors i descobreixen alguns dels secrets amagats de l’antiga Tàrraco.

Sota el nom Vacances a Tàrraco, aquesta iniciativa vol donar a conèixer, sobretot entre el públic més jove, com era la vida a la ciutat de Tàrraco en època romana i també explicar la història d’algunes de les peces més importants que es conserven a l’exposició de síntesi del MNAT, ubicada al Tinglado 4 del Port de Tarragona.

Així doncs, els assistents reben un mapa de l’antiga Tàrraco i un barret d’exploradors i, a través d’un joc de pistes, han d’anar ubicant les peces museístiques sobre el plànol. El mosaic dels peixos, el bust d’Adrià, les restes d’una estàtua de Júpiter… Aquestes són només algunes de les peces que grans i petits hauran de localitzar.

El taller Vacances a Tàrraco es fa cada dimecres a les 11 hores. El preu de l’entrada és de 4,5 €. Es pot comprar per internet o directament a les taquilles de l’exposició de síntesi del MNAT, al Tinglado 4.

Text i fotos: Laia Díaz