Posar remei al sentiment de soledat que pateix molta gent gran. Aquest és el principal objectiu amb el qual ha nascut la iniciativa Àpats en Companyia, un pla pilot que s’està posant a prova a Llar de Pensionistes i Jubilats de la Granja.

Concretament, Àpats en Companyia és un projecte social que ofereix àpats a preus populars, 5,60 €, de dilluns a divendres per tal que molta gent gran no dini sola a casa. A part de l’àpat, el que es vol promoure és que molta de la gent que hi assisteixi també allargui la seva estada a la llar de jubilats i es quedi a fer activitats a les tardes.

Es tracta d’una iniciativa impulsada des de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona que, en el cas de funcionar, es vol estendre a la resta de llars de jubilats de la ciutat.

Les persones que desitgin acollir-se a aquest servei han de sol·licitar-ho al registre general de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) o a la Oficina de la Gent Gran, plaça Imperial Tàrraco, 1. Hauran d’estar empadronades a Tarragona i tenir més de 65 anys.

D’altra banda, les persones usuàries d’aquest servei han de ser persones autònomes i amb les capacitats cognitives adequades per poder mantenir relacions socials.

La Fundació Formació i Treball (FIT) és l’encarregada de gestionar el projecte. Actualment, FIT també treballa en col·laboració amb l’IMSST el projecte de Menjador Social de Tarragona “Taula Amiga”.

Text i fotos: Laia Díaz