Cristóbal Castro: “En el món en què vivim hi ha temps per a tot, però no per cuidar a la nostra gent gran”

Cristóbal Castro Espadas (Córdoba, 1954) va traslladar-se a Tarragona amb els seus pares quan tenia 11 anys, l’any 1965. Des de llavors, sempre ha viscut al barri de La Granja.

Actualment jubilat, va treballar durant molts anys d’operari en una empresa química.

Sempre vinculat al teixit veïnal del barri, quan es va jubilar va decidir deixar l’Associació de Veïns i donar un cop de mà a la Llar Municipal de Gent Gran La Granja, on aquest 2019 s’ha posat en marxa el projecte “Àpats en companyia”, una iniciativa que el 2020 s’estendrà també a la llar de jubilats de Sant Pere i Sant Pau.

Continua llegint

El projecte Horitzons, un intercanvi de saviesa i emocions entre les famílies de Tecletes i els avis de La Mercè

La Naia té 10 anys i és una de les nenes més grans que hi participen. Des de fa força temps assisteix a les trobades que organitzen mensualment l’associació de mares de Tarragona, Tecletes i la residència La Mercè de la ciutat. Es tracta del projecte Horitzons, una activitat en què tres generacions es troben un cop al mes i aprenen les unes de les altres mitjançant l’estima, l’admiració i la comprensió mútues. Enguany la iniciativa compleix la seva sisena edició.

Continua llegint

Un pla pilot perquè les persones grans que viuen soles mengin en companyia serveix 685 àpats en 3 mesos

Posar remei al sentiment de soledat que pateix molta gent gran. Aquest és el principal objectiu amb el qual ha nascut la iniciativa Àpats en Companyia, un pla pilot que s’està posant a prova a Llar de Pensionistes i Jubilats de la Granja.

Concretament, Àpats en Companyia és un projecte social que ofereix àpats a preus populars, 5,60 €, de dilluns a divendres per tal que molta gent gran no dini sola a casa. A part de l’àpat, el que es vol promoure és que molta de la gent que hi assisteixi també allargui la seva estada a la llar de jubilats i es quedi a fer activitats a les tardes.

Continua llegint