Quin és el teu color preferit?

Depèn del moment, suposo. Sempre acabo tirant cap a colors una mica saturats i càlids.

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu?

Des del punt de vista artístic, Benjy Brooke m’encanta. En el món de l’animació, Brad Bird (creador d’Iron Giant i els Increïbles) i Richard Williams (creador de Roger Rabbit i d’un dels llibres dels quals he après més, Animator’s survival kit).

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullós? Descriu-lo.

Sincerament…, sóc una pèl perfeccionista i fins fa uns anys em costava molt compartir el meu art amb l’exterior. Gairebé no guardava cap dibuix i era estrany, perquè estava orgullós de com dibuixava, però no dels meus dibuixos. Ara és diferent. Potser un dels que més m’agraden és un personatge que vaig crear, un vampir als anys setanta/vuitanta, que és skater i és el noi guai del parc; potser el cap d’una banda, qui sap. L’estètica, el color i la composició m’agraden molt.

Recomana’ns un llibre il·lustrat.

Un llibre que recomanaria, que crec que és imprescindible a qualsevol biblioteca per a un amant del dibuix, és BLACKSAD de Guarnido. És un còmic Pulp on cada personatge és representat en la forma animal que més quadra amb la seva personalitat. Tot plegat en un entorn obscur i un pèl violent. El dibuix i la tècnica amb què està pintada són impecables.

Amb quina tècnica t’identifiques més?

La tècnica amb què em sento més còmode és el dibuix digital no realista. Encara que m’agrada molt dibuixar en paper, he trobat molt més còmode el mètode de treball que em permet un ordinador o tablet.

Què és el que t’agrada més dibuixar?

Hi ha dues coses que m’agrada molt dibuixar. Quan trobo temps per dibuixar en físic m’agraden molt les perspectives i l’arquitectura; malauradament això és una part bastant petita del meu temps. El que acostumo a passar més temps dibuixant en el meu temps lliure són personatges, dels quals m’agrada imaginar-me la història que els defineix, quin és el seu passat, etc.

Per què i quan vas decidir ser il·lustrador?

No ser il·lustrador com a tal, però, als vuit anys, quan vaig veure que podria demanar-li al meu pare, a qui sempre li ha agradat dibuixar, qualsevol cosa que volgués i que aquesta apareixia a l’instant il·lustrada en paper va fer, que em meravellés pel món del dibuix i les seves infinites possibilitats.

[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes municipals, a InstagramFacebook i Twitter.]

Text i il·lustracions: Arnau Martín
Vídeo: Laia Marín – Tarragona Cultura