Conèixer el passat casteller

De la Biblioteca a la Ciutat finalitza amb aquest vídeo dedicat als concursos de castells

El sisè i darrer vídeo de la sèrie De la Biblioteca a la Ciutat l’hem dedicat als concursos de castells, aprofitant que enguany se’n celebra la vint-i-sisena edició. En aquesta ocasió, ens apropa als fons de la Biblioteca Hemeroteca Municipal el Jordi Suriñach, periodista i casteller, coautor del darrer llibre sobre les 25 edicions del concurs de castells.

Sobre castells, colles i actuacions castelleres s’han escrit molts llibres monogràfics i articles en publicacions especialitzades. Però també la premsa i publicacions periòdiques han fet i fan un tractament acurat de les diades castelleres i del concurs. L’interès en el fet casteller cada cop és més important. Els darrers anys, la possibilitat de consultar la premsa digitalitzada que es troba penjada a la xarxa ha facilitat la feina a molts investigadors i ha servit per conèixer millor el passat casteller.

Des de la BHMT també hem tingut cura de conservar i difondre els cartells anunciadors dels concursos de castells. Cartells que, amb el pas dels anys i després de difondre la informació, han adquirit un valor artístic. La mostra dels cartells de totes les edicions des de 1932 a l’actual la podeu consultar a la nostra pàgina web.

Text: Elena Virgili (directora de la BHMT)
Vídeo: Marc Solé

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>