Aquest octubre el Concurs de Castells aconseguirà una gran projecció a Instagram

Les xarxes socials són un dels aparadors comunicatius i de projecció internacional més importants per al Concurs de Castells, tant des d’un punt de vista informatiu com des d’un punt de vista emocional i participatiu. Conscient d’aquest fet, enguany el Concurs de Castells torna a convocar un certamen fotogràfic a Instagram sota l’etiqueta #ElmeuConcurs, que compta un cop més amb el patrocini exclusiu d’Estrella Damm.

Continua llegint

Conèixer el passat casteller

El sisè i darrer vídeo de la sèrie De la Biblioteca a la Ciutat l’hem dedicat als concursos de castells, aprofitant que enguany se’n celebra la vint-i-sisena edició. En aquesta ocasió, ens apropa als fons de la Biblioteca Hemeroteca Municipal el Jordi Suriñach, periodista i casteller, coautor del darrer llibre sobre les 25 edicions del concurs de castells.

Sobre castells, colles i actuacions castelleres s’han escrit molts llibres monogràfics i articles en publicacions especialitzades. Però també la premsa i publicacions periòdiques han fet i fan un tractament acurat de les diades castelleres i del concurs. L’interès en el fet casteller cada cop és més important. Els darrers anys, la possibilitat de consultar la premsa digitalitzada que es troba penjada a la xarxa ha facilitat la feina a molts investigadors i ha servit per conèixer millor el passat casteller.

Continua llegint

Elena Gavaldà: “El que vull transmetre és una visió desconeguda o invisible”

Nascuda el 1989 a Tarragona, l’Elena Gavaldà és actualment la responsable de comunicació i producció del Club dels Tarraconins. Una de les seves principals aficions és la fotografia castellera, però, a més, es declara una “serièfila” convençuda: “M’encanten les sèries de ficció. He perdut el compte de quantes n’he vist. El mes de setembre és molt important per un “serièfil”; són les setmanes en que més pilots es presenten i també en què tornen a emetre la majoria de sèries.”

L’Elena, doncs, aquests dies té molta feina, perquè en un mes, a plaça i a la pantalla, s’intensifica notablement l’activitat de les seves dues passions, sense comptar que, a més, ben aviat donarà suport en comunicació al Concurs de Castells i s’enfaixarà per treure els Nanos Vells i acompanyar la seva colla castellera, la de Sant Pere i Sant Pau.

Per tot això (i per si no està ja prou enredada…), hem demanat a l’Elena que aquest mes de setembre ens mostri la seva visió de les festes com a Fotògrafa Convidada a les xarxes de Tarragona Cultura. Us animem a llegir l’entrevista que li hem fet per saber quin tipus de fotografia fa i quins interessos té…

Continua llegint