Quin és el teu color preferit?

En realitat no en tinc un de sol; si hagués d’escollir, em decantaria pels colors més càlids: vermells, taronges…

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

No m’identifico dins d’un estil en concret, ja que m’agrada variar i experimentar amb les tècniques. Amb els referents em passa el mateix, tinc una llista bastant variada: Jon Contino, Jared Muralt, Mc Bess, Pierre Kleinhouse, Markus Magnusson, David Garrido, Jorge Lawerta, Enisaurus, Zigor Samaniego…

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullós? Descriu-lo.

Suposo que, si viatjo en el temps…, recordo que de petit sempre estava dibuixant peixos (teníem un gran aquari a casa) i personatges de Bola de Drac, Son Gokus… Molts Son Gokus…

Recomana’ns un llibre il·lustrat.

No és ben bé un llibre il·lustrat, però ara mateix estic amb El ABC del lettering, de l’Ivan Castro, i d’això tracta el lettering, de dibuixar lletres.

Amb quina tècnica t’identifiques més?

Pel tipus d’encàrrecs que faig, la il·lustració digital m’encanta. Però a vegades trobo a faltar enguarrar-me de tinta fins als colzes.

Què és el que t’agrada més dibuixar?

Sobretot personatges i figures humanes, però accepto qualsevol repte :)

Per què i quan vas decidir ser il·lustrador?

Suposo que va arribar sol; sempre m’ha agradat dibuixar i, en sortir del batxillerat, vaig trobar el disseny gràfic, que des de fa uns quants anys és la meva passió i professió, i on sempre intento fer cabre la il·lustració.

Com veus la il·lustració a Tarragona?

Crec que hi ha molt de talent amagat que a poc a poc es va fent lloc a la ciutat, se li va donant més reconeixement i pren importància; si no, no seria aquí responent aquesta entrevista, així que gràcies per donar-nos veu!

[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes de @tgncultura, a InstagramFacebook i Twitter.]

Text i il·lustracions: Dani Pena
Vídeo: Laia Marín – Tarragona Cultura