Quin és el teu color preferit?

Crec que mai he tingut cap color preferit. Tots els colors, per mi, poden ser rellevants, depèn del context n’escolliria un o un altre.

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

Un referent que sempre he tingut: Paul Rand.

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullosa? Descriu-lo.

El primer dibuix que recordo de la meva vida va ser quan tenia 6-7 anys, estava a classe de 1r d’EGB. Recordo perfectament que estàvem dibuixant un gos. En aquell moment vaig decidir que volia ser dibuixant (això deia quan em preguntaven què volia ser de gran).

Des de llavors, vaig dedicar molt de temps i esforç a dibuixar. Quan estava contenta amb com havia sortit un dibuix volia compartir-ho amb els altres. No tinc clar quin va ser el primer dibuix que em va fer sentir orgullosa, possiblement algun d’estil manga, que era el que m’interessava llavors.

Però el que realment m’agradava i m’agrada de dibuixar és el procés; per mi representa un moment d’introspecció, gairebé de meditació. Quan realment m’ho passo bé és quan em centro en el procés.

Recomana’ns un llibre il·lustrat.

Henri’s walk to Paris, de Saul Bass

Amb quina tècnica t’identifiques més?

Últimament amb el collage. De fet, ara estic fent un projecte que vaig penjant a Instagram, amb el nom de collage45 (www.instagram.com/collage45), on faig un collage a partir d’un disc de vinil i n’utilitzo la funda com a suport. Us convido a fer-hi una ullada!

Què és el que t’agrada més dibuixar?

M’agrada molt dibuixar plantes.

Per què i quan vas decidir ser il·lustradora?

Dibuixar, des del punt de vista personal, sempre ha estat part important de la meva vida. Laboralment em moc potser una mica més dintre del disseny gràfic, tot i que és veritat que també he fet feina d’il·lustradora. Per a mi no sempre la frontera entre disseny gràfic i il·lustració està clara. Es podria dir que tot és comunicació gràfica.

Com veus la il·lustració a Tarragona?

Penso que talent no en falta, però un tema clau perquè sigui reconegut és la visibilització de la feina. En els últims temps, hi ha persones que hi estan treballant molt i fent una gran tasca per donar a conèixer la il·lustració que es fa a Tarragona, com l’editorial Piscina un Petit Oceà. I això és una gran sort!

[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes de @tgncultura, a InstagramFacebook i Twitter.]

Text i il·lustracions: Mar Borrajo
Vídeo: Laia Marín – Tarragona Cultura