BlogosferaTGN

Generositat fotogràfica

El blog de la setmana comparteix una Tarragona íntimament dinàmica
03/06/2015

És curiós però acostuma a passar: sovint, les persones que vénen de fora i s’hi senten ben acollides, ens mostren una Tarragona nova per als ulls dels seus habitants; amb l’afany d’entendre les dinàmiques, si més no sorprenents en alguns sentits, que ens mouen a l’hora de viure la vida i de manifestar-nos culturalment (la nostra capacitat d’apropiar-nos del carrer i de construir-nos col·lectivament), són gent que aconsegueixen ressaltar els processos que, per costum, nosaltres considerem simples prèvies o detalls secundaris. I més, si són bons fotògrafs i persones amb un talent innat. Com l’Antoni Coll.

L’Antoni és un fotògraf mallorquí instal·lat a Tarragona que és molt conegut en l’àmbit casteller precisament pel fet que ha sabut transmetre una nova perspectiva d’aquesta tradició, menys centrada en l’arquitectura de les construccions i més atenta a les emocions que viuen els seus protagonistes. A l’Antoni, doncs, li agrada documentar la cuina de la cultura, com la societat hi participa i com ens transforma individualment i social, cosa que ens mostra periòdicament al seu webblog no només a través de reportatges castellers, és clar, sinó també amb imatges relacionades principalment amb altres manifestacions de la cultura popular i amb la música.

Per presentar-se davant dels lectors de la #BlogosferaTGN, ha triat un objecte molt significatiu per a ell:

He escollit aquesta samarreta del Concurs de Castells 2012, perquè, sense cap dubte, va ser un dels millors moments i regals que m’ha donat aquesta ciutat. Vaig poder gaudir, des de dins, d’un dels espectacles del món; em va permetre donar a conèixer el meu treball des d’un punt de vista internacional; em va donar moltíssims de reconeixements, i hi vaig conèixer i fer grans amistats. Per tant, no ho oblidaré mai.

Seguint la seva capacitat d’extreure amb la càmera la Tarragona íntima i a partir de la seva destresa a captar detalls vivencials, els llocs de la ciutat que l’Antoni situa dins del mapa de la #BlogosferaTGN són llocs i alhora moments. A l’Antoni li cal humanitzar l’espai i així ho fa en les seves recomanacions: un local casteller, una volta mil·lenària i unes escales mig amagades. No teniu curiositat per saber on ens porta?

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura i Antoni Coll

Foto: Antoni Coll

Foto: Antoni Coll

 

Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete
> Rosa Casas: El bloc de la Jaka
> María Sagredo: Tarragona IN
Cultius Culturals
> Emilio Barruz
> Explay.es
> Hola Tarragona
> Carles Marquès: Escenaris de terra
> Adrià Borràs



1 Comentari

  1. […] Amb aquest article m’estreno per primera vegada en aquest bonic projecte anomenat #BlogosferaTGN.  https://tgnblog.tarragona.cat/generositat-fotografica/5686 […]

Deixa un comentari