Àngels Cantos: “Cada peça del Seguici té una manera particular de ser treballada, i cada projecte és nou repte”


Àngels Cantos (Tarragona, 1971) és escultora i restauradora. Des dels inicis de la seva carrera professional, ha estat vinculada al món de la imatgeria festiva. Per les seves mans, de fet, han passat la majoria d’elements del Seguici Popular de Tarragona, ja sigui per crear-los com per restaurar-los o reparar-los. Pel seu compromís, des de fa dècades, amb la Festa Major, la ciutat l’ha reconeguda amb el títol de Perpetuadora de les Festes de Santa Tecla 2020.

Diu que quan va rebre la notícia, fa unes setmanes, per telèfon, per part de l’alcalde Pau Ricomà, no s’ho acabava de creure. És un reconeixement que li fa una especial il·lusió, perquè des de ben joveneta va estar implicada al Drac de Sant Roc, tocant-hi el timbal, i perquè considera que les festes de la ciutat són fonamentals, per la seva tradició, i per tota l’activitat cultural que comporten.

Continua llegint

Joan Beneito: “Ser Home dels Nassos és una virgueria que té tanta màgia com l’arribada dels Reis Mags”

Joan Beneito Mercadé (Tarragona, 1966), seguint amb la tradició familiar, encara regenta el negoci de serralleria que va iniciar el seu pare. S’autodefineix com un “serraller de tota la vida”.

Gairebé també “de tota la vida” és la seva vinculació amb el Patronat de la Cavalcada de Reis i Home dels Nassos. Va ser el seu pare que va començar a introduir-los a ell i al seu germà en l’organització d’un dels esdeveniments més màgics que se celebren a la ciutat de Tarragona i s’hi van acabar quedant. D’això en fa més de 30 anys.

Continua llegint

“No em perdo mai la Baixada de l’Àliga ni Dames i Vells”

Jordi Gil és periodista, triatleta i, tal com ell diu, un “malalt de teatre”. Reporter de TV3, actualment presenta l’InfoK, l’informatiu per a nens del Canal Super3. Ell és el Tuitaire Convidat d’aquestes festes de Santa Tecla, de manera que des d’avui i fins al dia 24 ens guiarà, a través del Twitter de Tarragona Cultura, per la “seva” festa i podrem saber com es prepara per viure-la. Distingireu les seves piulades de les institucionals perquè aniran signades amb les sigles JG.

Tot i que és un tarragoní molt popular, li hem volgut fer una petita enquesta per conèixe’l millor i per saber de què ens parlarà aquests dies…

Continua llegint