Albert Mercadé: “Una cosa que penso al matí quan em poso davant el micròfon és que sóc la primera veu que sent la meva àvia cada dia quan es desperta”

Albert Mercadé Massó (Tarragona, 1988) és llicenciat en Periodisme i enginyer en Telecomunicacions, Màster en Comunicació Social i estudis de doctorat. Actualment és sotsdirector d’El Matí de Catalunya Ràdio, feina que compagina amb la docència i la recerca en periodisme i comunicació política a la UPF.

Abans havia treballat a Televisió de Catalunya, Tarragona Ràdio, la televisió TAC12 i al Centre de Cultura i Memòria del Born de Barcelona. Acaba de publicar els llibres I ara, què? Carta de navegació per la Catalunya de després del procés (Pagès Editors, 2019) i Del procés a la revolta (Pagès Editors, 2020).

Continua llegint

Danae Boronat: “Als camps de futbol és on gaudeixes més treballant, però també on m’he trobat més masclisme”

Danae Boronat (Tarragona, 1985) ha estat la primera dona que ha narrat un partit de futbol de la Lliga masculina de Primera Divisió.

Llicenciada en Periodisme a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i les seves primeres feines relacionades amb el periodisme esportiu van ser a les redaccions de Ràdio Sant Pere i Sant Pau i a l’antena local de Ràdio Nacional d’Espanya i Onda Cero, des d’on seguia l’actualitat del Nàstic de Tarragona.

El 2010 va fer el salt a la televisió, on va començar a cobrir l’actualitat del Barça per Deportes Cuatro, per passar després a 13TV i, a continuació, a beIN Sports i Movistar, cadenes per les quals treballa actualment.

La pròxima temporada estarà al capdavant dels programes de la Lliga a Movistar televisió.

Continua llegint

Lluís Miquel Hurtado: “Explicar la guerra de Síria és explicar la nostra pròpia realitat”

Lluís Miquel Hurtado (la Canonja, 1986) va estudiar Periodisme a la Universitat Rovira i Virgili (URV), per acabar llicenciant-se a la Universidad Rey Juan Carlos.

Després d’un temps treballant com a editor de vídeo a Madrid, va deixar la feina i va marxar a Istanbul (Turquia) per treballar com a periodista freelance. Ha cobert les protestes de Gezi de 2013, el cop d’estat de 2016, la guerra de Síria, el conflicte kurd, la crisi de refugiats a Lesbos o l’ofensiva contra l’Estat islàmic, entre d’altres.

Des del 2017 viu a Teheran (Iran), des d’on col·labora principalment amb El Mundo, però també ho fa per per Rac 1, el Diari Ara, Cuatro, Hispan TV i 5W.

Quan se li pregunta com es defineix, respon que no creu en el periodista com a protagonista d’un espectacle, sinó com a eina per transmetre realitats alienes als espectadors.

Continua llegint